Hyppää pääsisältöön

Kävelykoppi

 

Joskus kun tulee loistavia ideoita, mutta joskus tulee ei niin loistavia ideoita, niin nyt taas tuli.

Kun oli oli kankku kipeä jäällä liukastelusta (http://www.freeimageslive.co.uk/files/images006/human_skeleton.jpg ) niin vasemmalla kyljelläni sohvalla juuri köllöttelin, kun keksin!

Tästä näemme, että köllöttyydestä on monta iloa, vaikka sitä voi esim. jonkun omaiset & sukulaiset väheksyä ja sanoa että siinä vaan taas makaat kuin mikäkin lahna ja haiset, vaikka ei oikeasti haisisi se yhtään.

Niin silloin siis keksin, miten hyvä olisikaan olemassa kävelykoppi!

Jalkakäytävillä kun saa ajaa polkupyörällä, ja vaikka ei saisikaan, niin ajavat silti. Miksipä siis ei saisi kulkea siellä yllään kävelykoppi! Ja voisi olla kopissa myös avunnais-pyörät, ja ehkä vielä niissä kopin pyörissä sähköavusteisuus kuten joissakin polkupyörissä on. (Esim. juurikin sähköavusteisissa polkupyörissä.)

Minä kun olen vähän erakko – enkä niin vähäänkään aina – niin viehättää ajatus että siellä kävelykopin sisässä voisi kulkea ihmistungoksessa ja samalla olla ihan omassa rauhassaan kuten kotilo-eläime.

Kävelykoppiin laittaisi ”tuulilasiksi” ”ikkunan” joka ulkoa päin katsottaessa olisi peili. (Siihen kyllä kannattaisi laittaa peilin viereen ritilä jonka takana olisi paineilma-hornantöräytin, niin että jos naiset alkaisivat pidempään peilata itseään siitä peilistä ja täten tukkisivat kävelykoppikulkijan tien ja maiseman, niin voisi töräyttää hornantöräyttimeä, että loikkaisivat sivuun kuin Macropus robustus - Räääk! - Loik.)

Ja voisihan sitä hyvää hyvyyttään laittaa vaikka sen kävelykopin kylkeen kolikkoaukon ja siihen tekstin ”Etkö saa kiitosta? – 1€ - Kiitos” ja siinä vieressä olisi myös ääniritilä ja sisäpuolella metallinen tuhkakuppi ja kun joku tipauttaisi kolikkokoloon euron, minkä kuulisi tuhkakupin kilahduksesta ja näkisi että euro tipahti, niin sanoisi siihen ritilään että ”Kiitos” – siten molemmille tulisi hyvä mieli - ja halvalla!

(Keskimäärin 0,5 eur /henkilö, kun itse ei maksaisi mitään vaan saisi rahaa, ja sen toinen kun maksaisi 1 € niin keskiarvoksi tulee 50 c per henki.)

Jos olisi sähköavusteis-pyöräinen se kävelykoppi, niin voisi olla ne pyörät ulkopuolella ja se koppi verhottu alas asti, jolloin voisi huristella kopin penkillä istuen, ja tekisi kopista sen verran isomman, että sinne mahtuu hyvä istuin, ja jonkinlainen hätävessa, pieni jääkaappi ja pikkuinen kirjahylly.

Ehkä voisi olla ulkopinta aurinkopaneelia, niin että saisi akkuvirralla pienen lämmityksen ja ilmastoinnin sinne myös; ja radion.

Ja sentään aika pienellä vaivalla voisi  tehdä kopin toiselle seinälle sohvan, ja vivun, jolla kopin voi kaataa kyljelleen ja taas nostaa pystyyn, niin että voisi pysäköidä johonkin liikennettä tukkimattomaan paikkaan ja köllötellä kopin sohvalla, kuunnella radiota ja vaikka katsella pulujen touhua sen peililasi-ikkunan läpi.

Ilmastoinnin ansiosta kopissa varmaan uskaltaisi käyttää myös pientä grilleä, niin että voisi paistaa makkaraa ja folion päällä sipulia ja lämmittää mukana tuotuja ranskalaisia perunoita.

Ja voisi olla karjalanpiirakoita ja juustosiivuja, kerta se juusto sulaa mukavasti siihen päälle, kun antaa olla grillin päällä vähän aikaa.

Myös maapähkinät on hyviä jos paahtaa, ja kannussa jos on lettutaikinaa niin pikku pannussa voisi paistaa lettuja ja ottaa minijääkaapin sisältä kylmäpussista umpijäässä olevan purkin jäätelöä ja antaa sen sulaa röplytä vaniljakastikkeeksi lettujen päälle.

Ja termoksessa olisi kahvia, ja kaurakeksejä ja niitä karakeksejä joissa on suklaatia toinen puoli, tai molemmat! Niin ja kanelikorppuja pitää olla kahvin kanssa, tietenkin.

Ja jos olisi vastamelukuulokkeet, joihin MP3-soittimesta soittaisi kesäniitun ääntä, tai valtameren kohinaa, tai aarmiometsän kukurrusta, sirpitystä, kuikahteluja ja mörinöitä,  niin voisi olla vaikka millaisen liikenneruuhkan keskellä liikenneympyrän ruohikolla ja siinä pitää leiriä ja kuvitella olevansa Amazonin metsäretkellä, tai purjehtimassa pikku lautalla maapallon ympäri.

Kaikki kävelykopin ansioa!

Ja voisi asentaa kävelykopin ulkoseinät lcd-näytöstä, jonka saumoissa olisi pikku kamerat, ja etupuolen kamerat näyttäisivät kuvansa kävelykopin takimmaisen seinän ulkopuoleen, ja vasemman puolen kamerat oikean ulkopuolen seinään ja päinvastoin, niin silloin kukaan ei edes näkisi kävelykoppia; vaan voisi viedä sen kävelykopin vaikka kioskin katolle tai torin reunan kukkapenkkiin ja asustella siinä kenenkään edes aavistamatta! (Silloin tietenkin ottaisi pois sen kolikkoaukon ja lapun, ja ”tuulilasi” peitettäisiin siltä päin läpinäkyvällä lcd-näytöllä.)

Voi harmi kun jos en olisi näin kömpelö kun olen, niin kuuluisi täältä jo kävelykopin sahuu-ääni, ja -nikkaroimis.

Niin hyvä ajatus on se kyllä ainakin minusta. Entäs teistä?

 

 

Kommentit
 • Markus Kajo: Ennen kuin oli "mitään", oli jo sentään jotain.

  Mikä toimi nettitrivian esiasteena, miettii M. Kajo.

  ...Emme jääneet odottamaan, kirjoittaako täti vastaan, että on saanut tiedon matkastani, ja että olisiko hän ylipäätään edes kotona tuolloin. Ei näet ollut mitään syytä, miksi täti ei olisi ollut maisemissa. Hänhän asui kotonaan. Miksei hän siis olisi siellä! Ja sitäpaitsi minä en halunnut odotella korttien postittumista päiväkaupalla.

 • Markus Kajo: Asiaa naisten pulista

  Hyvyys, pahuus palkitaan vain saduissa?

  "...Ja luonto uhkaa kostolla, jos vielä sitä hiilletään, tai vaikka ei edes lisää hiillettäisi! Luulisi, että edes luonto on meidän puolella, ilmasto ihmisten ilona ilmaiseksi, mutta ei."

 • Ennen, nyt ja kohta!

  Markus Kajo miettii 40 vuottaan Ylessä, ja ensi vuotea, mm.

  Muistaakseni oli maanantai kun aloitin Ylen palveluksessa 80-luvun alussa, joten on ihan soveliasta, että lopetan perjantaina. Ei tule keskeneräisiä työviikkoja uralle suotta.

Uusimmat sisällöt - Näkökulmat

 • Markus Kajo: Ennen kuin oli "mitään", oli jo sentään jotain.

  Mikä toimi nettitrivian esiasteena, miettii M. Kajo.

  ...Emme jääneet odottamaan, kirjoittaako täti vastaan, että on saanut tiedon matkastani, ja että olisiko hän ylipäätään edes kotona tuolloin. Ei näet ollut mitään syytä, miksi täti ei olisi ollut maisemissa. Hänhän asui kotonaan. Miksei hän siis olisi siellä! Ja sitäpaitsi minä en halunnut odotella korttien postittumista päiväkaupalla.

 • Markus Kajo: Asiaa naisten pulista

  Hyvyys, pahuus palkitaan vain saduissa?

  "...Ja luonto uhkaa kostolla, jos vielä sitä hiilletään, tai vaikka ei edes lisää hiillettäisi! Luulisi, että edes luonto on meidän puolella, ilmasto ihmisten ilona ilmaiseksi, mutta ei."

 • Ennen, nyt ja kohta!

  Markus Kajo miettii 40 vuottaan Ylessä, ja ensi vuotea, mm.

  Muistaakseni oli maanantai kun aloitin Ylen palveluksessa 80-luvun alussa, joten on ihan soveliasta, että lopetan perjantaina. Ei tule keskeneräisiä työviikkoja uralle suotta.

 • Kultainen noutaja

  Opettavaisen tarinan kansalle nosti esiin Kajo.

  "...Ahneuksissaan mies saunoi itsensä henkihieveriin. Liian kova konsti se selvästi oli, pakkosaunonta, mietti hän..."

 • Käynti pienenä

  Soittoa ja tapahtumia mielen sisällä, pääasiassa.

  Olo on kuin koira murisisi jossain. Tai murisisi jokin paljon pahemepi. Paholainen, seitinohuen ulottuvuuksienvälisen suihkuverhon takana murisisi vaikka.

 • Kelluessaan

  Mielihavaintoja veden piirissä ollessa

  Vesi oli suolatonta, ja siksi välillä kirveli nenässä. Paradoksaalista oli se, että kirveli juuri suolattomuus, eikä -lallisuus, kuten maallikko helposti luulisi.

 • Tyhmä jo pienenä

  Toistuvan yksinkertaisuutensa lamentaatioasialla on Kajo.

  "Jos ei lasketa sitä, että aikuisessa ihmisessä on lihaa ja luuta enemmän kuin lapsessa, ja laajempi nahka-osa hänellä kuin silkohapsena oli, niin melko vähän muuttuu ihminen elämänsä aikana..."