Hyppää pääsisältöön

Night Visions -festivaaleilla Elijah Woodia, kannabisnoitia ja japanilaisneroutta

Huhtikuussa Helsingissä järjestettävän kauhu-, kultti- ja fantasiaelokuvafestivaali Night Visionsin lopullinen ohjelmisto on julkaistu.

Elijah Wood Maniac-elokuvassa // Kuva: Filmikamari

Festivaalin odotetuimpiin tapauksiin lukeutuu yhdusvaltalais-ranskalainen Maniac. Elijah Woodin tähdittämä psykokauhutrilleri on uusintafilmatisointi William Lustigin kulttiklassikosta Maniac - Nukkemurhaaja vuodelta 1980.

Yhdysvaltalainen V/H/S herätti viime vuoden Sundance-festivaalilla niin suuren kohun, että elokuva sai välittömästi jatko-osan. Tämän hetken kovimpien amerikkalaisten kauhuohjaajien työstämä antologia koostuu episodeista, joita kaikkia yhdistää sama teema: löydetty videonauha.

Kevyempää otetta on luvassa komediaa ja kauhua yhdistelevässä seikkailussa Hansel & Gretel Get Baked. Kyseessä ei siis ole Pihla Viitalan tähdittämä Hannu & Kerttu: Noitajahti, vaan tässä rainassa Twin Peaksistä tuttu Lara Flynn Boyle esittää uuden ajan noita-akkaa, joka houkuttelee nuoria luokseen erityisen vahvan kannabiksensa avulla.

Muita festareilla nähtäviä elokuvia ovat muun maussa Richard Raaphorstin natsihirviöillä höystetty ohjaus Frankenstein’s Army, Tommy Wiseaun melodraama The Room, Harmony Korinen nuorisokuvaus Spring Breakers ja Japanin tuotteliaimman neron Takashi Miiken Lesson of the Evil. Festareilla esitetään yhteensä 22 elokuvaa.

Night Visions Back to Basics 2013 -tapahtuman sarjakorttien ennakkomyynti on käynnissä. Yksittäisten näytöslippujen ennakkomyynti alkaa pitkäperjantaina 29.3.2013 online-lippukaupassa.

Lähteet: Night Visions