Hyppää pääsisältöön

Pääsiäistohinaa Vaapukkalan puotipostissa

Pääsiäinen on saapumassa myös Vaapukkalaan, mutta mihin kuuluvat Olga P. Postisen puotipostiin saapuneet puput ja tiput?

Vaapukkalan Olga P. Postinen on laajentanut toimintaansa ja postikonttori on vaihtunut puotipostiksi. Modernissa tietokoneistetussa monitoimipalvelupisteessä hoituvat muutkin kuin postiasiat. Asiakas voi nauttia vaikkapa kupin kahvia rinkelin kanssa. Aukioloajatkin ulottuvat virka-ajan ulkopuolelle.

Puotipostiin saapuu pääsiäisen alla kaksi eläväistä pakettia. Toinen paketeista piipittää ja toinen järsii itse itsensä auki. Tipuja ja pupuja! Mutta osoitelappu on pahoin turmeltunut, eikä Olga tiedä missä paketin vastaanottaja Emäntä Ryynänen asuu. Edes tietokoneesta ei ole apua, vaikka sen ohjekirjaa tutkitaan yhdessä kellosepän kanssa. Myöskään kukkakauppiaan konstit koneen suhteen eivät tunnu tepsivän.

Emäntä Ryynäsen etsimisen ja pääsiäiseen valmistautumisen lomassa nähdään piirrossatu, jossa Petronella-noidan kauppareissu aiheuttaa hämmennystä ja katsoja tutustuu myös Dafi-koiraan.

Teksti: Amanda Stavén

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto