Hyppää pääsisältöön

Pääsiäistohinaa Vaapukkalan puotipostissa

Pääsiäinen on saapumassa myös Vaapukkalaan, mutta mihin kuuluvat Olga P. Postisen puotipostiin saapuneet puput ja tiput?

Vaapukkalan Olga P. Postinen on laajentanut toimintaansa ja postikonttori on vaihtunut puotipostiksi. Modernissa tietokoneistetussa monitoimipalvelupisteessä hoituvat muutkin kuin postiasiat. Asiakas voi nauttia vaikkapa kupin kahvia rinkelin kanssa. Aukioloajatkin ulottuvat virka-ajan ulkopuolelle.

Puotipostiin saapuu pääsiäisen alla kaksi eläväistä pakettia. Toinen paketeista piipittää ja toinen järsii itse itsensä auki. Tipuja ja pupuja! Mutta osoitelappu on pahoin turmeltunut, eikä Olga tiedä missä paketin vastaanottaja Emäntä Ryynänen asuu. Edes tietokoneesta ei ole apua, vaikka sen ohjekirjaa tutkitaan yhdessä kellosepän kanssa. Myöskään kukkakauppiaan konstit koneen suhteen eivät tunnu tepsivän.

Emäntä Ryynäsen etsimisen ja pääsiäiseen valmistautumisen lomassa nähdään piirrossatu, jossa Petronella-noidan kauppareissu aiheuttaa hämmennystä ja katsoja tutustuu myös Dafi-koiraan.

Teksti: Amanda Stavén

Kommentit