Hyppää pääsisältöön

Nää biisit jää soimaan sun päähän – kuuntele jos uskallat!

YleX: kuulijat kertoivat pahimmat korvamatonsa lapsuuden suosikeista aina tämän päivän hittibiiseihin.

Carly Rae Jepsen. // Kuva: EPA/TRACEY NEARMY

Kerroimme tällä viikolla The Telegraph -lehden jutusta, joka opastaa miten päässä soivan kappaleen saa loppumaan. Tästä innostuneena kysyimme YleX:n kuuntelijoilta, mikä kappale on soinut päässä ja pahasti. Vastauksista koostimme korvamatosoittolistan.

Ei ollut kovinkaan yllättävää, että yksinkertaiset hittibiisit soivat ahkerasti kyselyyn vastanneiden henkilöiden päässä. Vastauksien joukossa olivat esimerkiksi Carly Rae Jepsenin Call Me Maybe, Setä Tamun & Kuningas Pähkinän Hei Scully sekä Teflon Brothersien Seksikkäin jäbä, joka herätti suoranaista ärsytystä Nelli-nimisessä kommentoijassa.

- Ehdottomasti pahin on Seksikkäin jäbä! Pakko pistää radiosta aina äänet pois siksi aikaa, kun se soi, muuten se soi vähintään kolme päivää putkeen mun päässä, Nelli kommentoi.

Vanhemmista hittikappaleista mainittiin muun muassa Tean Tytöt tykkää, Los Del Rion Macarena ja Hassisen koneen Levottomat jalat. Tulipa mainintoja vieläkin vanhemmista kappaleista.

- Erkki Junkkarisen Pieni hetki on kaikkien aikojen hirvein-kamalin korvamato korvamatojen historiassa. Jos edes pienen ajatuksen siivun tälle kyseiselle kauhistuskappaleelle suo, jo alkaa soimaan. Ja se soi ja se soi ja se soi... Sini kauhisteli YleX:n Facebook-sivulla.

Myös lapsuudesta tutut kappaleet soivat ahkerasti kuulijoidemme päässä. Vastaajat kertoivat päässään soineen muun muassa Kulkuset ja Hei Kuuraparta sekä hengelliset laulut Hoosianna ja Jumalan kämmenellä. Viimeksi mainittu jäi Twitterissä käydyn keskustelun jälkeen muutamalle muunkin kuin alkuperäiskommentoijan päähän soimaan.

Korvamato-keskustelu Twitterissä // Kuva: twitter

Älkää huoliko, tämän korvamadon jätimme pois soittolistasta...

Mainokset ovat löytäneet hyvän toimintatavan: kun mainoksessa on mukana tarttuva ralli, se jää myös ihmisten mieliin. Vastaajien korvissa ovat soineet muun muassa mainoksista tutut Pullava-, Hesen kastike-, Nollasatasata- ja Pizza-perjantaijinkut. Leena kertoi inhostaan Felixin mainosta kohtaan:

- ”Meitä on viisi miljoonaa niin erilaista makua... Yksi on, joka yhdistää, yksi on meitä lähellä..." Felix-mainos. Saa ihan oikeasti aikaan huonon olon, koska yhdistän sen aikaan, jolloin kärsin jatkuvasta pahoinvoinnista, Leena kirjoitti.

Kaikista mainituista kappaleista koostettiin Korvamato-soittolista. Käy kuuntelemassa se Spotifysta!