Hyppää pääsisältöön

Samae Koskinen: Kukaan Suomessa ei kuulosta minulta

Pikkuhiljaa suomalaiseen pop-eliittiin hivuttautunut artisti tietää paikkansa. Lause voisi kuulostaa jonkun muun suussa itseriittoiselta, mutta Samae Koskinen sanoo sen vilpittömästi.

Samae Koskinen YleX Iltapäivän vieraana

YleX:n Viikon Albumina soi Samae Koskisen Kuuntele Samae Koskisen Hyvä päivä -albumi!. Koskinen on siirtynyt levy levyltä suomalaisen popin raskaaseen sarjaan. Hän kertoo, ettei kyse ole kuitenkaan pyrkimyksestä miellyttää mahdollisimman montaa.

- Se menisi ehkä vähän vaikeaksi, jos pitäisi koko ajan pyrkiä miellyttämään mahdollisimman montaa ihmistä. Siitä ei ole kysymys. Mä luulen, että tämä on vain luonnollista kehitystä, joka on tapahtunut matkan varrella.

Samae Koskinen sanoo, että ratkaisevaa on ollut oman äänen ja kielen löytäminen.

- Tämä on helvetin itseriittoisesti sanottu, mutta en mä tiedä ketään, joka kuulostaisi meikäläiseltä. Ei ole sellaista artistia Suomessa. Mä pistän siitä oikeasti itselleni sulan hattuun. Se on upea juttu.

Oman tien kulkeminen on silti Koskiselle tärkeää. Hän kuitenkin haluaa samalla muistaa, että tekee musiikkia muille ihmisille, eikä pelkästään itselleen. Kuuntelijan täytyy pysyä kärryillä.

- Tietynlainen kuulijan huomioon ottaminen on juuri tosi tärkeää ja siistiä.
Uudella albumillaan Samae Koskinen seuraa Paul Ankan ohjenuoraaSamae Koskisen uusin levy ennakkoon ylex.fi:ssä!

Lähteet: Uuden musiikin iltavuoro