Hyppää pääsisältöön

Tällaista on rockmanagerin työ Suomessa

Musiikkimanageri ja Fullsteam Managementin toimitusjohtaja Virpi Immonen kertoo, millaista on olla rockmanageri Suomessa.

VHB ja manageri Virpi Immonen

Von Hertzen Brothersin ja Michael Monroen kanssa työskentelevä Virpi Immonen on rockmanageri, joka ei elä paheellista elämää, vaan herää lähes joka aamu kuudelta ja lähtee ensitöikseen jumppaan.

- Ei ole olemassa perinteistä työpäivää, koska työssäni on niin paljon muuttuvia tekijöitä. Ainut vakaa asia päivässä on se, että menen aamulla jumppaan ja olen aina yhdeksän maissa työpaikalla, Immonen kertoo.

Tavallisia työpäiviä ei siis ole ja Virpi tekee töitä myös iltaisin ja viikonloppuisin. Manageri suunnittelee bändin promootiota kuukausia tai jopa vuoden etukäteen. Viime viikolla Katso Von Hertzen Brothersin keikka YleX:n Studio B:ssä – mukana yllätysvierasesiintynyt Von Hertzen Brothers soitti intiimillä keikallaan uuden Nine Lives -albuminsa kappaleita. Immonen ryhtyi suunnittelemaan kyseistä tapahtumaa jo viime vuonna.

- Se ei ole pelkästään mun duuni, vaan myös Universal Musicin promootiotiimin. Viime vuonna ryhdyttiin miettimään, mitä tehdään levyn julkaisun yhteydessä, eikä oltu tehty aiemmin Studio B:tä, joten haluttiin tehdä se nyt. Toki homma oli kiinni myös YleX:n kiinnostuksesta, Immonen juttelee.

Rockmanagerin kaikki ideat eivät mene sellaisenaan läpi bändeille. Silloin pitää käyttää luovuutta.

- Kyllä mä välillä koettelen rajoja. Se vähän riippuu ideasta ja päivästä, menevätkö mun ideat läpi. Välillä käydään aika pitkiä keskusteluita joistain ideoista. Bändit eivät ole läheskään kaikista ideoista heti samaa mieltä, mutta kyllä me aina joku ratkaisu saadaan, Immonen sanoo.

Myös yhtye itse on mukana promootion suunnittelussa ja ideoinnissa.

- Pallotellaan ideoita puolelta toiselle, osa ideoista tulee multa, osa bändiltä ja osa levy-yhtiöltä. Nykyajan musamaailma vaatii sen, että on pakko olla luova levyn promootiossa, manageri muistuttaa.

Managerin työ ei ole glamourin täyteistä

Immosen mukaan rockmanagerin työssä ei ole kovin paljon glamouria, vaikka hän työskenteleekin päivittäin Suomen eturivin artistien kanssa.

- Taksi odottaa. Nyt pitää mennä, Mikko von Hertzen keskeyttää ja hoputtaa managerinsa taksiin, joka vie Nosturin treenikämpältä YleX:n toimitukseen.

Roudauksen ja bändin muonituksen jälkeen managerilla on taas hetki aikaa istahtaa alas ja jutella työnsä glamourista.

- Ei mun työssä sitä glamouria hirveästi ole, mutta onhan meillä hetkiä, kun oikeasti onnistutaan. On ihan mielettömiä keikkoja tai onnistutaan kansainvälisellä puolella. On myös niitä tilanteita, kun tapaa vaikka Dave Grohlin, Slashin tai Alice Cooperin. Ne ovat epätodellisia hetkiä, manageri kertoo.

Haaveissa Manhattan ja maailmanvalloitus

Immonen haaveilee omasta manageritoimistosta Manhattanilla ja maalailee maailmanvalloitusta bändeilleen.

- Haaveilen siitä, että Monroe pääsisi siihen asemaan, mihin hän kuuluu eli isojen supertähtien joukkoon. Hän ansaitsee sen enemmän kuin kukaan muu ja on tehnyt todella paljon duunia sen eteen. VHB:n kanssa toivon, että vallattaisiin vähintään meille tärkeimmät markkina-alueet ja saataisiin sitä kautta levittäydyttyä myös muille markkinoille. Suurin haaveeni olisi työskennellä joku päivä New Yorkissa ja perustaa sinne manageritoimisto, Immonen paljastaa.

Lähteet: YleX