Hyppää pääsisältöön

Pää Kii -laulaja: Rynnäkkökiväärillä muutetaan maailmaa huomattavasti enemmän kuin musiikilla

Arto Nybergin vieraana kävi punkin uusi komeetta, Pää Kii -yhtyeen Teemu Bergman. Mies ei voisi elää ilman musiikkiaan, mutta kokee kiireisen keikkakevään väsyttävänä.

Pää Kii -yhtyeen Teemu Bergman // Kuva: Alma Hätönen

Pää Kii -yhtyeen solisti Teemu Bergman aloitti Arto Nyberg -vierailunsa vauhdikkaasti.

- Saako pussata, beibi, punkkari kysyi niin ikään vieraana olleelta toimittaja Anna-Kaisa Hermuselta ja suuteli häntä poskelle.

Bergman kertoi Nybergille, olevansa ylpeä bändinsä saavutuksista, kuten Emma-palkinnosta ja musiikkilehtien yleisöäänestysten voitoista.

- Se on siistii. Meillä on hyviä biisejä. Se on rock ’n rollia, vaikka se on punkkia. En lähde spekuloimaan sen enempää. Mua ei oikeastaan v*ttuakaan kiinnosta, miksi me ollaan suosittuja. Me vaan otetaan rahat ja juostaan, laulaja-kitaristi virnuilee.

Suosion myötä jatkuvasti keikkailevan yhtyeen keulakuva myöntää kärsivänsä väsymyksestä.

- En mä oikein jaksakaan tätä. Mun ääni on ihan paskana koko ajan, 35-vuotias muusikko valittelee.

Haavistoa julkisesti kannattanut punkkari ottaa lauluillaan kantaa myös yhteiskunnallisiin asioihin, mutta ei usko musiikin muuttavan maailmaa ainakaan kovin paljon.

- Musiikilla ei varmaankaan voi muuttaa maailmaa. Rynnäkkökiväärillä muutetaan maailmaa huomattavasti enemmän, mutta en halua lähteä sille linjalle vielä, Bergman lataa.

Lähteet: Yle, Arto Nyberg