Hyppää pääsisältöön

Juha Tapio vaihtoi gospelin poppi-iskelmään

Juha Tapion ensimmäiset levytykset olivat hengellistä musiikkia. Suuren suosion hän sai kuitenkin poppia ja iskelmää sekoittavan Mitä silmät ei nää -hitin myötä vuonna 2003.

Pohjanmaalta kotoisin oleva Tapio aloitti muusikon uransa 13-vuotiaana rokkibändissä Ylistarossa. Pian häntä alkoi kuitenkin kiinnostaa hengellinen musiikki. Hänen kaksi ensimmäistä levyään olivatkin gospelia.

Kolmas levy sisälsi maallisempaa pop-musiikkia ja se menestyi heti paljon aiempia levyjä paremmin. Levy Mitä silmät ei nää myi kultaa.

Tapio esitti Leikin varjolla -ohjelmassa 2003 suurimman hittinsä lisäksi myös Ukkosta ja ullakolla -laulun.

Kaksi vuotta myöhemmin samassa ohjelmassa hän esitti kappaleensa Ohikiitävää ja Arvaamatta tuuli kääntyy vastaan.

Tietolaatikko

Kaikki kappaleet säv. ja san. Juha Tapio

Kommentit
 • Luontoilta jakoi luontotietoutta leppoisasti ammattitaidolla

  Alkuperäistä Luontoiltaa esitettiin 32 vuotta.

  Suomalaisten kontaktiohjelmien pioneeri Luontoilta aloitti lähetyksensä radiossa 26.huhtikuuta 1975. Vuodesta 1982 lähtien ohjelmaa alettiin esittämään myös television puolella. Yleisön rakastamaa luonto-ohjelmaa tehtiin 32 vuoden aikana 519 jaksoa.

 • Ehyesti säröinen tv-elokuva Hiljaiset laulut kuvasi paikkaansa etsiviä nuoria

  Tuomas Sallisen elokuva valmistui vuonna 1994

  Vuonna 1994 esitetty Tuomas Sallisen tv-elokuva Hiljaiset laulut on vahvasti ajassaan oleva voimakas kuvaus nuorista, jotka ystävyydestä huolimatta kärsivät erilaisista vieraantuneisuuden tunteista. Vaikka tarina on rikkonainen eikä helppoja vastauksia ole, pysyy kertomus erinomaisesti koossa. Keskeisellä sijalla elokuvassa on sen äänimaisema.

 • Hiljainen poika tahtoo auttaa

  Nuori Jarmo Mäkinen teki roolin vähäpuheisena hyväntekijänä

  Jarmo Mäkinen tunnetaan miehekkään ja vähäpuheisen suomalaismiehen rooleista. Jo vuonna 1992 ilmestyneessä Hiljainen poika -lyhytdraamassa Mäkinen esittää vakavaa ja hiljaista, joskin myös herkkää ja empaattista sivustakatsojaa. Empatiasta Kari Paukkusen lyhytelokuva pitkälti kertookin. Mäkisen hahmo seuraa keskellä yötä, kun joukko nuoria remuaa yökerhon edustalla.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto