Hyppää pääsisältöön

Juha Tapio vaihtoi gospelin poppi-iskelmään

Juha Tapion ensimmäiset levytykset olivat hengellistä musiikkia. Suuren suosion hän sai kuitenkin poppia ja iskelmää sekoittavan Mitä silmät ei nää -hitin myötä vuonna 2003.

Pohjanmaalta kotoisin oleva Tapio aloitti muusikon uransa 13-vuotiaana rokkibändissä Ylistarossa. Pian häntä alkoi kuitenkin kiinnostaa hengellinen musiikki. Hänen kaksi ensimmäistä levyään olivatkin gospelia.

Kolmas levy sisälsi maallisempaa pop-musiikkia ja se menestyi heti paljon aiempia levyjä paremmin. Levy Mitä silmät ei nää myi kultaa.

Tapio esitti Leikin varjolla -ohjelmassa 2003 suurimman hittinsä lisäksi myös Ukkosta ja ullakolla -laulun.

Kaksi vuotta myöhemmin samassa ohjelmassa hän esitti kappaleensa Ohikiitävää ja Arvaamatta tuuli kääntyy vastaan.

Tietolaatikko

Kaikki kappaleet säv. ja san. Juha Tapio

Kommentit
  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto