Hyppää pääsisältöön

Cristal Snow eli viikon ilman sosiaalista mediaa: Muiden vakoilun sijasta keskityin omaan tekemiseen

YleX:n Kristiina Wheelerin ja Cristal Snown luotsaaman Sunnuntaisirkus-ohjelman teltan raameihin kuuluu myös omassa elämässä suoritettu Rottakoe.

Sunnuntaisirkus-juontajat Kristiina Wheeler ja Cristal Snow // Kuva: Alma Hätönen

YleX:n Sunnuntaisirkus-ohjelman Rottakoe-osuudessa kuuntelijat saavat ehdottaa juontajille jonkin viikon kestävän ärsyttävän riesan. Kristiina ja Cristal ovat kokeilleet muun muassa viikkoa verkkareissa, viikkoa ilman musiikkia ja viikkoa ilman alushousuja. Viime viikolla Cristalin tuli elää viikko ilman sosiaalista mediaa. Juontajalla on melko kaksijakoinen suhde sosiaaliseen mediaan.

- Usein Facebookissa tulee verrattua itseään muihin. Netistä on tullut kisa, että kuka tykkää mun elämästä ja kuinka nokkela on. Syyllistyn siihen kyllä itsekin. Sunnuntaisin yleensä lataan Facebookiin kuvan brunssistani, jotta ihmiset tietävät, että minulla on elämä, Cristal Snow naureskelee.

Cristalilla yleensä on työskennellessä Facebook auki koko päivän ja kännykän kautta tulee tsekattua sosiaalisen median menoa useita kertoja päivässä. Viikon aluksi Cristal kertoo kärsineensä vieroitusoireista, jotka kuitenkin helpottivat viikon keskivaiheilla.

- Keskiviikkona ja torstaina vieroitusoireet eivät enää riivanneet. Nautin siitä, etten ollut katsomassa muiden elämää. Sen sijaan, että vakoilin muiden tekemisiä, keskityin omaan tekemiseeni. Se teki todella hyvää, kannattaa kokeilla, Snow heittää.

Juontaja-laulaja-mediapersoona antaa sosiaaliselle medialle kuitenkin myös kunniaa.

- Minulla ei olisi uraa ilman sosiaalista mediaa, esimerkiksi ilman Myspacea en olisi aikoinaan saanut levytyssopimusta. Kiitän sosiaalista mediaa siitä, että saan olla viihdealalla töissä, Cristal korostaa.

Tämän viikon juontajakaksikko elää ilman kofeiinia. Kuuntele sunnuntaina Sunnuntaisirkus kello 17 alkaen, miten Rottakoe sujui. Kuuntelijat voivat myös ehdottaa Kristiinalle ja Cristalille seuraavaa Rottakoetta.

Lähteet: Sunnuntaisirkus