Hyppää pääsisältöön

Tulisitteko katselemaan mun astiastoa? Tarinoita erikoisimmista pokausyrityksistä

TV2:ssa esitettävä talk show -uutuus Suorana: Kortesmäki palkitsee viikoittain katsojien lähettämiä ehdotuksia Kortesmäki-palkinnolla. Tällä viikolla haussa olivat omalaatuisimmat pokausyritykset.

Sydän // Kuva: EPA / Dennis M Sabangan

Suorana: Kortesmäki -talk show ja siihen suoraan linkittyvä, YleX:n sunnuntain Suorana: Virtanen -ohjelma käsittelevät viikoittain katsojien ja kuulijoiden ikimuistoisimpia kokemuksia eri kategorioissa. Tällä viikolla Kortesmäki-palkinto myönnettiin aiheesta ”omalaatuisin pokausyritys”.

Vastauksista ohjelman juontaja Joona Kortesmäki halusi nostaa muun muassa nimimerkki X:n vastaanottaman erikoisen lähestymisyrityksen.

- Ei se hirveästi lohduta, jos nainen lähestyy sanoilla, että sinä näytät aivan minun exältä. Tulossa lupaava menneisyys, X kertoo.

Viikon Kortesmäki-palkinnon voittajaksi lähetyksessä vieraana ollut Jussi-palkittu näyttelijä Eero Ritala kuitenkin valitsi nimimerkki Marikan jämäkkä ehdotus.

- Eräässä pikkupitäjän baarissa ystäväni ja minun luokse asteli hieman ujon oloinen kaveri. Saipa vihdoin suunta auki ja heitti varsin jämäkän ja ennenkuulumattoman iskulauseen: lähtiskö jompikumpi tytöistä katselee mun astiastoa? Katsoimme kaverimme kanssa hetken epäuskoisina toisiamme, kunnes repesimme kaikki hersyvään nauruun, voittaja muistelee.

Sympaattista Eero Ritalaa ei miehen sanojen mukaan tulla pokailemaan.

- Harvoin käyn itse poikailemassa, saatika mua pokaillaan. Arvostan kyllä kovasti, että ihmiset jaksavat käyttää tuollaisia old school -repliikkeja, kuten astiaston katsominen, näyttelijä naureskelee.

Seuraavan Kortesmäki-palkinnon aiheena on erikoisimmat keräilyharrastukset. Lähetä ehdotuksesi osoitteeseen suorana.kortesmaki@yle.fi tai Twitterissä hashtagilla #SuVi tai #SuKo. Viikon Kortesmäki -palkinto jaetaan Suorana: Kortesmäki -ohjelmassa. Tarinoita luetaan myös YleX:n Suorana: Virtanen -ohjelmassa sunnuntaisin.

Suorana: Kortesmäki -ohjelma esitetään maanantaista keskiviikkoon TV2:ssa kello 20.30 alkaen. Suorana: Virtanen YleX:ssä sunnuntaisin kello 11-13.

Lähteet: Suorana: Kortesmäki