Hyppää pääsisältöön

B-boy Dennis Nylund: Breikki ei saa olla liian täydellistä

Tanssija Dennis "Ätä" Nylundista breakdancen pitäisi perustua siihen, että jokainen tuo pöytään jotain.

Dennis "Ätä" Nylund/YleX Aamu // Kuva: Alma Hätönen

Pakko Tanssia -tuomari ja maailmankuulu breakdance-tanssija Dennis ”Ätä” Nylund vieraili YleX Aamussa tänään perjantaina. Kansainvälisesti hyvin arvostetun Ätän tanssiura alkoi Oulussa jo vuonna 1998 ja käteen on jäänyt muun muassa breakdancen maailmanmestaruus vuodelta 2009. Haastavimpana breikkaamisessa Ätä pitää pokan säilyttämistä silloinkin, kun on huono päivä.

- On tiettyjä asentoja ja komboja joihin turvaa silloin, kun on väsynyt tai stressaantunut. Mä freestylaan kaiken, mitä mä teen. Silloin on erityisen tärkeää, ettei näytä siltä, että nyt on hätä. Pokka on pidettävä loppuun asti, sen jälkeen voi sitten mennä vaikka laattaamaan, Ätä naurahtaa.

Breakdance perustuu pitkälti ”charactereihin” (hahmo/persoona) ja siihen millainen tyyli tanssijalla on. Omassa tyylissään Ätä tavoittelee mahdollisimman puhtaita liikkeitä, vaikka virheitäkin saa tulla - ne vahvistavat tanssijan characteria.

- Breikki ei saa olla kuitenkaan liian täydellistä. Lajin pitäisi perustua siihen, että me kaikki ollaan uniikkeja, jokaisen pitää tuoda siihen pöytään jotain, vaikka se on vaikeaa.

Ensimmäinen Pakko Tanssia -semifinaalilähetys suorana Barona Areenalta huomenna 6.4 TV2:lta klo. 20.30.

Lähteet: YleX Aamu