Hyppää pääsisältöön

Usko fyysisten levyjen myyntiin voimissaan: HMV-ketju pelastettiin Briteissä

Lähes satavuotias ketju muokataan uuteen uskoon. Uusi omistaja uskoo muun muassa musiikin ja elokuvien oheistuotteiden kääntävän toiminnan kannattavaksi. Viihde-elektroniikkaa karsitaan.

HMV-ketjun kauppa Lontoossa. // Kuva: EPA / ANDY RAIN

Tuhansia ihmsiä työllistävä viihde- ja musiikkikauppaketju HMV on pelastettu konkurssin kynsistä. Sen on ostanut Hilco-yhtiö, joka on tunnettu yritysten saneerauksesta eli uudelleenjärjestämisestä. Hilco aikoo säilyttää vähän yli puolet ketjun myymälöistä, mikä tarkoittaa, että ainakin 200 niistä säilyy. Se on hyvä uutinen monelle työntekijälle, sillä HMV on työllistänyt yli 4000 ihmistä.

HMV ostettiin noin 60 miljoonalla eurolla. Hilcolle HMV:n saneeraaminen on tuttua puuhaa, sillä se on pelastanut aiemmin saman ketjun Kanadan myymälät. Hilcon uskotaan keskittävän panoksia enemmän musiikin ja siihen liittyvien oheistuotteiden, kuten t-paitojen ja kuppien myyntiin. Myös elokuvien uskotaan säilyvän valikoimissa. Sen sijaan viihde-elektroniikkaa ollaan karsimassa. Esimerkiksi BBC kertoo, että tabletit eli taulutietokoneet poistuvat valikoimista.

The Guardianin mukaan levy-yhtiöt ja elokuvastudiot ovat mukana pelastuspaketissa, joilla ketju yritetään saada kannattavaksi. Niille on tärkeää, että Ison-Britannian kaupunkien keskustoissa on ainakin yksi näkyvä ja iso viihdekauppa, joka myy fyysisiä levyjä ja muita tuotteita.

HMV:n HMV-viihdeketju teki konkurssin nettikaupan puristuksessatammikuussa. Sen toiminta on ollut taloudellisessa kriisissä koko viime vuoden.

Lähteet: BBC, The Guardian