Hyppää pääsisältöön

Irina kommentoi Anna Eriksson -jupakkaa: Eivät ole mitään höpön löpön -puheita

Suorana: Kortesmäki -ohjelmassa maanantaina 8. huhtikuuta vieraillut Irina kertoi antaneensa parikymppisenä uraansa aloittelevana artistina kohdella itseään sinisilmäisesti.

Irina Jurassicrock // Kuva: YleX / Elisa Tynkkynen

Iskelmä-poptähti Anna Eriksson avautui viikonloppuna Helsingin Sanomien artikkelissa suomalaisesta musiikkibisneksestä. Laulajan-lauluntekijän mukaan artisti halutaan pitää ehdoin tahdoin ruodussa, ja tämä pakotetaan tekemään sitä, mikä myy. Erikssonin kollegan Irinan mukaan puheet eivät ole ”höpön löpöä”, vaikka hänellä itsellään onkin käynyt hyvä munkki levy-yhtiöiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

- Kymmenen viimeisen vuoden aikana olen saanut tehdä tasan sitä, mitä olen halunnut. Mutta kun olin parikymppinen ja solmin ensimmäisen levytyssopimuksen, annoin aika sinisilmäisesti kohdella itseäni, myös huonosti. Suostuin sellaiseen, mihin en enää missään tapauksessa suostuisi. Eivät Erikssonin puheet tietenkään mitään höpön löpön -puheita ole, Irina uskoo.

Kokemuksen ja iän karttumisen myötä Irina on oppinut asettamaan työlleen ehdot.

- Enää sitä ei naiivisti ajattele, että ihan sama kuka massit välistä vetää, kunhan saan tehdä levyjä ja pääsen keikoille, viidennen sooloalbuminsa Askeleet vastikään julkaissut laulajatar pohtii.

Lähteet: Suorana: Kortesmäki