Hyppää pääsisältöön

Provinssirockin ohjelma täydentyy ulkomaisilla artisteilla

Uusina kiinnityksinä kesäkuun Provinssirockissa ovat muun muassa brittiläiset White Lies ja B∆stille, yhdysvaltalainen Steve Aoki sekä kotimaiset Pertti Kurikan Nimipäivät, Cheek ja Kaija Koo.

White Lies // Kuva: Facebook

Englantilainen White Lies nähdään Provinssirockin Päälavalla sunnuntaina. Joy Divisionin jalanjäljissä kulkeva synkkä popyhtye nousi alkuvuodesta 2009 brittilistan ykköseksi debyyttialbumillaan To Lose My Life, joka on tähän mennessä myynyt maailmanlaajuisesti jo yli miljoona kappaletta.

Englannista saapuu myös indiepop-yhtye B∆stille, jonka vahvat sekä tanssittavat kappaleet ovat puhuttaneet musabloggareita ympäri maailman. Nopeasti suurten yleisöjen eteen tiensä raivannut yhtye tekee Suomen ensiesiintyminsä Provinssirockissa.

Viime kesänä Provinssirockissa nähtiin ensimmäistä kertaa massiivinen Renegade Electrostage, joka palaa festivaalille tänä vuonna hiukan uudistetussa, mutta entistä uljaammassa muodossa. Teltta täytetään tanssimusiikilla tällä kertaa sekä perjantai- että lauantai-iltoina. Renegade Electrostagen ehdottomasti kovimpiin vetoihin tänä vuonna lukeutuu amerikkalainen huippu-DJ Steve Aoki. Päivisin isossa YleX-teltassa nähdään muutakin ohjelmaa.

Kotimaan konkareina Provinssirockissa nähdään näyttävän paluun Mennyt mies -singlellään tehnyt J. Karjalainen, ensi kesänä vain kaksi festarikeikkaa heittävä, kahden vuosikymmenen tauolta palannut suomimetallin pioneeri Stone sekä yksi Suomen kautta aikain menestyneimmistä naisartisteista, Kaija Koo. Luonnollisesti 35. Provinssirockia läsnäolollaan kunnioittaa myös 35 vuoden ajan keikkaillut, "suomirockin Rolling Stones" Popeda.

Festivaalikattausta täydentävät myös Nine Lives -albumin keväällä julkaissut Von Hertzen Brothers, kaikkien rakastama punk-yhtye Pertti Kurikan Nimipäivät, valloittava lavaesiintyjä ja kantrimies Stig & Kullankaivajat, sekä konserttisaleja jatkuvasti täyttävä, Provinssirockissa kesän ainoan livebändikeikkansa heittävä Cheek sekä ranskalaissuomalainen folkpop-duo Eva & Manu.

Tietenkin Saarilavalle nousee perinteen mukaisesti myös Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta, tällä kertaa solistinaan Uuden Musiikin Kilpailussa katsojat koskettavalla kappaleellaan hurmannut Mikael Saari. Viimeistä kesäänsä viettävä Stella hyvästelee toisen kotiyleisönsä Provinssirockissa, sillä kesän keikkojen jälkeen yhtye lopettaa toimintansa. Stella julkaisee uusilla kappaleilla täydennetyn kokoelmalevyn Siinä kaikki toukokuussa.

Järjestyksessään jo 35. Provinssirock avaa jälleen kesän ja järjestetään 14.-16.6.2013.

Tähän mennessä julkistetut esiintyjät:

Pe 14.6. Blur (UK), Bad Religion (US), Mew (DEN), Steve Aoki (US), B∆stille (UK), Kvelertak (NOR), PMMP, Von Hertzen Brothers, Stig & Kullankaivajat, Pää Kii, Eva & Manu, Streak and the Raven, Pearly Gates, Parasta Ennen! –disko

La 15.6. The Sounds (SWE), Danzig (US), Witchcraft (SWE), Sólstafir (IS), Children of Bodom, Stone, Cheek, Popeda, Karri Koira & Ruudolf, Antero Lindgren, The Scenes, Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta feat. Mikael Saari, DJ Mini & DJ Johannes Kostaja (Tavastian Lauantaidisko)

Su 16.6. White Lies (UK), Turbonegro (NOR), In Flames (SWE), Down (US), Converge (US), J. Karjalainen, Stella, Kaija Koo, Pertti Kurikan Nimipäivät, Nicole, Domovoyd, Pingisklubi goes Provinssirock

Lähteet: Provinssirock