Hyppää pääsisältöön

Vähemmistöön kuuluminen synnyttää koomikon

Koomikko Stan Saanila kävi YleX Iltapäivän Tähtivieraana puhumassa huumorista ja hauskuudesta.

YleX Iltapäivän vieraana Stan Saanila

Uutisvuodosta ja Lilla Teaternin Riemukaksikon paluu-esityksestä tuttu koomikko Stan Saanila vieraili YleX Iltapäivässä ja kertoi muun muassa ”hauskan” ammatin varjopuolista. Usein ihmiset olettavat koomikon olevan koko ajan naurattamassa ihmisiä vitseillään.

- Silloin kun koko ammatti liittyy hauskuuteen, niin ei aina halua kertoa esimerkiksi jossain juhlissa, että on koomikko. Eihän lääkärillekään vapaa-ajalla heitetä, että ”Voisitko katsoa tätä mun ihottumaa?”

Saanila kuvailee omaa huumoriansa ”spagettihuumoriksi” – hän heittää spagettia seinään ja katsoo mikä pysyy ja mikä ei. Hän näkee myös suomenruotsalaisuutensa etuna työssään.

- Se mikä on hauskaa, on pikkasen todellisuuden ulkopuolella. Suomenruotsalainen pystyy havainnoimaan maailmaa tavallaan ulkopuolelta. Syy siihen, että showmaailmassa on paljon esimerkiksi homoja, afroamerikkalaisia, juutalaisia ja suomenruotsalaisia johtuu juuri siitä, että on olemassa muita todellisuuksia, kuin se missä suurin yleisö on, Saanila kertoo.

Pari viikkoa sitten toimittajalegenda Anna-Kaisa Hermunen herätti keskustelua, kun hän arvosteli Arto Nybergin show’ssa useita tämän hetken tv-esiintyjiä, Stan Saanila mukaan luettuna. Hän ei kuitenkaan arvostelusta pahoittanut mieltään.

- Hän on viisas ja hieno vanhan koulukunnan toimittaja, joten ehkä hänellä on pointti ja häntä pitää kuunnella, Saanila toteaa.

Riemukaksikon paluu Lilla Teaternissa 18.5. asti.
Uutisvuoto TV1 lauantaisin klo 21:30