Hyppää pääsisältöön

Jannika B kommentoi Anna Eriksson -kohua: Epäkohdat pitäisi nostaa esille

Poppari Jannika B otti blogikirjoituksessaan kantaa Anna Eriksson -kohuun.

JANNIKA B

Iskelmätähti Anna Eriksson arvosteli viikonloppuna Helsingin Sanomien artikkelissa suomalaista musiikkibisnestä kovin sanoin. Laulaja-lauluntekijän mukaan artisti halutaan pitää ehdoin tahdoin ruodussa, ja tämä pakotetaan tekemään sitä, mikä myy. Hän kuvaili kotimaista musiikkibisnestä ”täysin paskaksi maailmaksi”. Poppari Jannika B arvostaa Erikssonin suorapuheisuutta, mutta toivoo keskusteluun enemmän konkretiaa.

- Peräänkuulutan sitä, että epäkohdat nostettaisiin esille. Eikä vain sanottaisi, että joku on paskaa, vaan kerrottaisiin mikä on paskaa. Mitä sille pitäisi tehdä, että epäkohdat saataisiin korjattua, Jannika B kommentoi YleX:lle.

Kaikki rohkeus -esikoislevynsä tänä vuonna julkaissut poptulokas on itsekin kokenut pettymyksiä keikkareissuillaan.

- Olen varma, ettei yksikään artisti voi sanoa, että homma toimii kuin junan vessa. Niin kuin ei kaikki toimi millään muullakaan alalla.

- Pitäisi yhteistuumin saada tietynlainen turva, ettei artistin tarvitse keikkapaikalle tullessaan kokea sitä, että meille piti olla täällä ruokaa, mutta eipä olekaan. Siitä ei kuitenkaan uskalla sanoa mitään, ettei leimata hankalaksi, Jannika B jatkaa.

Myös Anna Eriksson otti esille sen, että artistilta odotetaan tietynlaista kiitollisuutta ja nöyryyttä.

- On hyvin paljon suullisia sopimuksia, jotka eivät aina pidä. Pitäisi saada yhtenäinen sopimus kaikille. Varsinkin uutena artistina sitä tyytyy ja nöyrtyy, kun saa tehdä unelmatyötä leipätyöksi. Eikä uskalla niin vahvasti ajaa niitä omia etuja kuin jollain muulla alalla, mikä on tietyllä tavalla väärin. Työtä tämä on siinä missä muukin työ. Omista oikeuksista pitäisi pitää kiinni, Jannika B sanoo.

Musiikkibisnestä kovin sanoin arvostellut Anna Eriksson julkisti tänään mittavan konserttikiertueen, joka järjestetään ensi syksynä. Myös Annan vuodet -niminen kokoelmalevy julkaistaan juuri sopivasti ennen rundia loppukesästä. Lisäksi Erikssonille myönnettiin tänään 20 000 euron arvoinen Teosto-palkinto hänen sanoituksistaan ja sävellyksistään Mana-levyllä.

Lähteet: YleX