Hyppää pääsisältöön

Raaputtamattomia arpoja ja Hässelhöffiä - Tarinoita erikoisimmista keräilyharrastuksista

TV2:ssa esitettävä talk show -uutuus Suorana: Kortesmäki palkitsee viikoittain katsojien lähettämiä ehdotuksia Kortesmäki-palkinnolla. Tällä viikolla haussa olivat erikoisimmat keräilyharrastukset.

Arpa // Kuva: Creative Commons

Suorana: Kortesmäki -talk show ja siihen suoraan linkittyvä, YleX:n sunnuntain Suorana: Virtanen -ohjelma käsittelevät viikoittain katsojien ja kuulijoiden ikimuistoisimpia kokemuksia eri kategorioissa. Tällä viikolla Kortesmäki-palkinto myönnettiin aiheesta "erikoisin keräilyharrastus".

Vastauksista ohjelman juontaja Joona Kortesmäki halusi nostaa muun muassa nimimerkki Samiran ystävän erikoisen keräilyharrastuksen.

- Minulla oli nuorena ystävä, joka keräili David Hasselhoffin kuvia. Hänellä oli niitä kymmeniä. Ei olla nähty enää vuosiin, joten en tiedä onko keräily jatkunut aikuisiällä, Samira kertoo.

Lähetyksessä vieraana ollutta kirjailija-käsikirjoittaja-tv-persoona Miika Nousiaista erityisesti viehätti Joonan tapa lausua "Hässelhöff".

- Kaikkihan niitä Hasselhoffin kuvia keräili, tuo on suhteellisen tavallista. Varsinkin siis Hässelhöffin, Nousiainen naurahtaa.

Nousiainen itse kertoo keräilevänsä nimikirjoituksia.

- Minulla on niitä kolme. Ronn Mossin, James Hetfieldin ja Jesper Blomqvistin. En olisi halunnut nähdä Ronn Mossin lopettavan Ridgenä, just kun se homma lähti kulkemaan. Just kun hän pääsi rooliin sisään ja oli sisäistänyt sen, Nousiainen virnuilee.

Viikon Kortesmäki -palkinnon voittajaksi Nousiainen kuitenkin valitsi nimimerkki Erppiksen kaverin harrastuksen.

-Ystäväni kerää arpoja, joita hän ei edes raaputa. Sillä voi olla kokoelmissaan vaikka mitä voittoja. Vitsailen aina, että joku kerta, kun se ei huomaa, raaputan niistä muutaman ja lunastan voitot, voittaja kertoo.

Nousiainen muistelee kuulleensa perheestä, jolla on samantyyppinen harrastus.

- Perhe teki joka viikko lottorivin, mutta ei koskaan palauttanut kuponkia. Sitten ne seurasivat perheen kanssa, paljonko ovat hävinneet. Se on hieno lähtökohta elämään, Nousiainen naurahtaa.

Seuraavan Kortesmäki-palkinnon aiheena on asia, jota en olisi halunnut nähdä. Lähetä ehdotuksesi osoitteeseen suorana.kortesmaki@yle.fi tai Twitterissä hashtagilla #SuVi tai #SuKo. Viikon Kortesmäki -palkinto jaetaan Suorana: Kortesmäki -ohjelmassa. Tarinoita luetaan myös YleX:n Suorana: Virtanen -ohjelmassa sunnuntaisin.

Suorana: Kortesmäki -ohjelma esitetään maanantaista keskiviikkoon TV2:ssa kello 20.30 alkaen. Suorana: Virtanen YleX:ssä sunnuntaisin kello 11-13.

Lähteet: Suorana: Kortesmäki