Hyppää pääsisältöön

Viranomaiset: Beyoncé ja Jay-Z Kuubassa opintomatkalla

Pariskunnan Kuuban matkalle löytyi toinen selitys aiemmin kerrotun hääpäivän juhlistamisen lisäksi.

Beyoncé ja Jay-Z viettävät Kuubassa viidettä hääpäiväänsä sukulaistensa kanssa. // Kuva: EPA / ALEJANDRO ERNESTO

Maailman yksi seuratuimmista pariskunnista, Beyoncé ja Jay-Z, ovat vierailleet hiljattain Kuuban pääkaupungissa Havannassa ja joutuneet samalla keskellä poliittista sanasotaa. Kaksi yhdysvaltalaispoliitikkoa nimittäin kyseenalaisti koko matkan tarkoituksen, kun kuvat Beyoncésta ja Jay-Z:stä levisivät maailmalle. He Beyoncé ja Jay-Z juhlivat Kuubassa hääpäiväänsä - poliitikot suuttuivatselitystä siihen, millä luvalla kaksikko matkusti kauppasaarrossa olevaan Kuubaan.

Yhdysvaltain valtionvarainministeriö on nyt vastannut poliitikkojen kysymykseen kertomalla, että pariskunta oli Kuubassa opintomatkalla (educational exhange), jonka tarkoituksena oli edistää tavallisten kuubalaisten ja yhdysvaltalaisten välisiä suhteita.

Kuubaan matkustaminen on hyvin kontrolloitua yhdysvaltalaisille, koska Yhdysvallat on jo pitkään pitänyt maata kauppasaarrossa kommunistihallinnon takia. Kuubalaistaustaiset poliitikot ovat myös närkästyneitä Beyncén ja Jay-Z:n matkasta, koska se edistää heidän mielestään kommunistihallinnon imagoa.

Tiedotusvälineet ovat kertoneet aiemmin, että pariskunta juhli matkalla viidettä hääpäiväänsä sukulaistensa kanssa.

Lähteet: AP