Hyppää pääsisältöön

Areenan ensimmäinen kuukausiraportti julki

Yle on jo jonkin aikaa käyttänyt comScore Digital Analytix -analytiikkaohjelmaa, jonka avulla pidämme kirjaa Ylen verkkopalveluiden käytöstä. Nyt comScoren ja Areenan yhteistoiminta on siinä kunnossa, että voimme ryhtyä julkaisemaan Areenan käyttötietoja julkisesti.

Kokoamme jatkossa kerran kuussa julkaistavan dokumentin, joka kertoo Areenan keskeisimmät käyttötiedot. PDF-muotoisessa dokumentissa kerrotaan Areenaa käyttäneiden selainten viikko- ja päiväkeskiarvot, Areenan video- ja audio-tiedostojen (eli käytännössä tv- ja radio-ohjelmien) käynnistyskerrat, eri ohjelmatyyppien käynnistyskerrat sekä käynnistysten jakautumisen eri päätelaitteiden kesken. Lisäksi kerromme eri ohjelmatyyppien ja päätelaitteiden katselun ja kuuntelun keston sekä katsotuimpien ja kuunnelluimpien ohjelmien käyttömäärät.

Jatkossa julkaisemme nämä tiedot siis joka kuukausi samassa muodossa, jotta Areenan käytön seuraaminen olisi mahdollista. Mittausvälineiden kehittyessä tuomme raporttiin myös uusia mittaustapoja ja viemme tietojen julkaisua lähemmäs reaaliaikaisuutta: yhtenä esimerkkinä ja esikuvana tästä on Britannian hallituksen verkkopalvelun mittaripalvelu. Otamme myös mielellämme vastaan ideoita siitä, mitä lukuja haluaisitte näihin raportteihin lisää.

Nyt julkaistussa ensimmäisessä raportissa ei vielä ole vertailutietoa aiempaan. Yleistietoa Areenan käytöstä on kuitenkin julkaistu viime syksynä. Areenan suurin käyttöpiikki on toistaiseksi ollut viime itsenäisyyspäiväviikolla, jolloin Areenassa käytiin yli miljoonalla eri selaimella. Viime kuussa eri selainten viikkokeskiarvo oli 882 163 kappaletta. Eri selainten määrä kasvaa koko ajan, joten oletettavaa on, että itsenäisyyspäiväviikon ennätysluvut ohitetaan piakkoin.

Myös mobiilikäytön osuus kasvaa tasaisesti. Kaikista Areenassa käynnistetyistä ohjelmista jo yli neljännes käynnistetään mobiililaitteilla. Mobiilikäytön osuus näyttäisi kasvavan muutaman prosentin vauhdilla kuukausittain. Erityisen kiivaasti mobiililaitteilla kulutetaan lastensisältöjä: yli 60% kaikista mobiilikäynnistyksistä on lastenohjelmien käynnistyksiä.

Areenan kuukausiraportti maaliskuu 2013 (PDF)

Kommentit
  • Yle Areenan äly-tv-sovellukset uudistuvat

    Yle Areenan äly-tv-sovellukset uudistuvat

    Yle Areenan käyttö äly-tv-laitteilla kasvoi vuoden 2020 aikana 100%. Aiemmat eri päätelaitteille tehdyt äly-tv-sovellukset on tehty vuosien varrella eri kumppaneiden kanssa. Vuoden 2021 aikana julkaistavat sovellukset tehdään Yle Areenan omassa tiimissä. Uudistuksen myötä sovelluksen käyttökokemus paranee ja sisällöt löytyvät paremmin. Meille sovellusten jatkokehitys on helpompaa.

  • Näin käytät Yle Areenaa autossa

    Yle Areenan käyttö autoissa helpottuu.

    Yle Areenaa voi nyt käyttää entistä kätevämmin ja turvallisemmin autoissa, kun Yle Areena tuodaan autojen viihdejärjestelmiin. Kyseessä on Ylen kuunneltavat sisällöt – videosisältöä ei voi toistaiseksi käyttää näiden autoviihdejärjestelmien avulla.