Hyppää pääsisältöön

Areenan ensimmäinen kuukausiraportti julki

Yle on jo jonkin aikaa käyttänyt comScore Digital Analytix -analytiikkaohjelmaa, jonka avulla pidämme kirjaa Ylen verkkopalveluiden käytöstä. Nyt comScoren ja Areenan yhteistoiminta on siinä kunnossa, että voimme ryhtyä julkaisemaan Areenan käyttötietoja julkisesti.

Kokoamme jatkossa kerran kuussa julkaistavan dokumentin, joka kertoo Areenan keskeisimmät käyttötiedot. PDF-muotoisessa dokumentissa kerrotaan Areenaa käyttäneiden selainten viikko- ja päiväkeskiarvot, Areenan video- ja audio-tiedostojen (eli käytännössä tv- ja radio-ohjelmien) käynnistyskerrat, eri ohjelmatyyppien käynnistyskerrat sekä käynnistysten jakautumisen eri päätelaitteiden kesken. Lisäksi kerromme eri ohjelmatyyppien ja päätelaitteiden katselun ja kuuntelun keston sekä katsotuimpien ja kuunnelluimpien ohjelmien käyttömäärät.

Jatkossa julkaisemme nämä tiedot siis joka kuukausi samassa muodossa, jotta Areenan käytön seuraaminen olisi mahdollista. Mittausvälineiden kehittyessä tuomme raporttiin myös uusia mittaustapoja ja viemme tietojen julkaisua lähemmäs reaaliaikaisuutta: yhtenä esimerkkinä ja esikuvana tästä on Britannian hallituksen verkkopalvelun mittaripalvelu. Otamme myös mielellämme vastaan ideoita siitä, mitä lukuja haluaisitte näihin raportteihin lisää.

Nyt julkaistussa ensimmäisessä raportissa ei vielä ole vertailutietoa aiempaan. Yleistietoa Areenan käytöstä on kuitenkin julkaistu viime syksynä. Areenan suurin käyttöpiikki on toistaiseksi ollut viime itsenäisyyspäiväviikolla, jolloin Areenassa käytiin yli miljoonalla eri selaimella. Viime kuussa eri selainten viikkokeskiarvo oli 882 163 kappaletta. Eri selainten määrä kasvaa koko ajan, joten oletettavaa on, että itsenäisyyspäiväviikon ennätysluvut ohitetaan piakkoin.

Myös mobiilikäytön osuus kasvaa tasaisesti. Kaikista Areenassa käynnistetyistä ohjelmista jo yli neljännes käynnistetään mobiililaitteilla. Mobiilikäytön osuus näyttäisi kasvavan muutaman prosentin vauhdilla kuukausittain. Erityisen kiivaasti mobiililaitteilla kulutetaan lastensisältöjä: yli 60% kaikista mobiilikäynnistyksistä on lastenohjelmien käynnistyksiä.

Areenan kuukausiraportti maaliskuu 2013 (PDF)

Kommentit
 • Kuinka paljon Areena käyttää sähköä ja mitä siitä seuraa?

  Suoratoisto ei toimi ilman sähköä.

  Kuinka paljon sähköä Areena ja sen käyttö kuluttavat? Mikä on Areenan hiilijalanjälki? Yle Uutiset julkaisi tänään jutun suoratoistopalveluiden energiankulutuksesta ja hiilijalanjäljestä. Asioita voi kuitenkin tehdä niin, että rasitusta huomioidaan ja että sitä hillitään.

 • Kuka kirjoittaa elämäntarinasi?

  Elämäntarinamme on sosiaalinen luomus.

  Mitkä ovat elämäsi avainkohtaukset, jotka määrittelevät sinua? Ketkä ovat eniten vaikuttaneet elämääsi positiivisesti entä negatiivisesti? Muun muassa näiden kysymysten kautta voi hahmottaa elämäntarinaansa. Mutta mikä on merkityksellistä ja millainen on hyvä tarina? Sen opimme toisiltamme ja yhteisistä tarinoista.

 • Yle Areenan ennakkokatselussa Pirjo ja Uusi päivä

  Kaksi suosikkisarjaa tarjolla nyt kirjautuneille käyttäjille

  Kaksi suosikkisarjaa on nyt katsottavissa ennakkoon Yle Areenassa kirjautuneille käyttäjille. Julkaisimme keskiviikkona uuden, järjestyksessään toisen tuotantokauden suositusta Pirjo-sketsisarjasta.