Hyppää pääsisältöön

Elastisen sooloalbumin julkaisu lykkääntyi ideapulan takia

Tällä viikolla YleX:n Viikon albumina soi Elastisen sooloalbumi Joka päivä koko päivä. Albumi julkaistaan 26. huhtikuuta. Kuuntele albumi täältä!

Elastinen viikon albumi -haastattelussa // Kuva: Tytti Shemeikka

Ensin oli kolme albumia Fintelligensiä. Näitä levyjä seurasi kolme Elastisen sooloalbumia, minkä jälkeen Fintelligens alkoi jälleen levyttää ja levyjä julkaistiin kolme kappaletta. Perjantaina 26. huhtikuuta julkaistaan Elastisen neljäs sooloalbumi Joka päivä koko päivä, jonka voisi olettaa enteilevän kolmen soololevyn julkaisua.

- Mä itse itseasiassa huomasin ton saman syklin! Se ei oo tehty tarkoituksella, mutta se on aika luonnollinen. Vaihtelu virkistää. Viimeksi kun Fintelligens-touhuihin palattiin, ajoitus tuntui täydellisentä. Nyt taas tuntui täydelliseltä lähteä soolouralle. Kyllä mä luulen, että julkaisut voi ihan hyvinkin mennä tolla syklillä!

Joka päivä koko päivä eroaa aiemmista Elastisen sooloalbumeista siten, että levy on täysin Elastisen itsensä tuottama. Täysin ilman ongelmia levyn teko ei sujunut, ja levy olisi julkaistu jo alkuvuodesta jos Elastinen ei olisi kohdannut luovan työn yleistä ongelmaa.

- Mulla oli syksyllä aika pitkä writer's block -tyyppinen päätä seinään meininki. Jonkin aikaa meni niin, ettei yksinkertaisesti syntynyt mitään! Tuli pieni ahdistus, että miten mä en nyt saa biisejä aikaan. Luovaa duunia ei voi hoputtaa ja potkia. Olisin varmaan laittanut levyn jo alkuvuodesta ulos, jos ei olisi ollut writer's blockia.

Albumilla on bilebiisien lisäksi ihmissuhderalleja ja kuullaan levyllä oodi autollekin. Elastinen kirjoitti kesäisen autoilukappaleen, koska auto on iso osa räppärin elämää.

- Oon tehnyt suurimman osan tän levyn kertosäkeistä autossa! Luukutan biittejä täysiä, huudan ja laulan ja fiilistelen. Se on sellainen mesta, jossa äänentoisto on joka puolella, se on tosi musikaalinen paikka.

Lähteet: YleX Viikon albumi -haastattelu