Hyppää pääsisältöön

Tuomas Enbuske: Maailma olisi parempi paikka, jos kaikki ajattelisivat kuten minä

Suorana: Kortemäki -talk show’ssa vieraillut toimittaja-tviittaaja-mielipidevaikuttaja Tuomas Enbuske ei halua ärsyttää tahallaan, vaan haluaisi muiden ajattelevan samalla tavalla kuin hän.

Tuomas Enbuske // Kuva: Hanne Kautto

Suomen seuratuimpiin tviittaajiin lukeutuva, Helsingin Sanomissa kolumnia julkaiseva ja Radio Novan aamuohjelman juontaja Tuomas Enbuske kertoo olevansa erittäin kiitollinen saadessaan tuoda ajatuksiaan ihmisten tietoisuuteen. Asemaan mediavaikuttajana hän on tyytyväinen.

- Totta kai olen kiinnostunut vallasta. Pyrin käyttämään saamani tilan esimerkiksi Hesarissa ja radiossa mahdollisimman hyvin. Pyrin muuttamaan Suomea talousliberaalisempaan suuntaan. Haluan kotimaastani paremman, Enbuske lataa.

Kärkkäistä mielipiteistä tunnettu ”ylpeästi keskiluokkainen” mies ei omien sanojensa mukaan todellakaan halua ärsyttää tahallaan.

- Olen aina pyrkinyt ajattelemaan paljon, enkä pottuillakseni provosoi tai ole eri mieltä asioista. Haluan, että mahdollisimman moni ajattelisi samalla tavalla kuin minä. Silloin maailma olisi parempi paikka. Niinhän me kaikki, jotka emme ole politiikassa mukana, toivomme. Vilpittömästi haluan, että asiat ymmärrettäisiin.

Enbuske on vuosien varrella kääntänyt takkiaan sosiaalidemokraatista vapaaseen markkinatalouteen uskovaan bemarikuskiksi.

- Vaihdan mielipidettäni joka päivä. Yritän aina todistaa ajatukseni vääräksi. Luen parhaillaan vasemmistokirjallisuutta, että palaisin vasemmistolaiseksi. Asioita on ihan pyöritellä itseni kanssa. Aina en parhaimpia ajatuksiani edes tviittaa, hymyilen vain itsekseni, Enbuske virnuilee.

Lähteet: Suorana: Kortesmäki