Hyppää pääsisältöön

Will.i.am käytti luvatta suomalaisomisteisen levy-yhtiön musiikkia

Will.i.amin #willpower-levyltä löytyy kappale, joka on mitä ilmeisimmin kopioitu Arty & Mat Zo -kaksikon biisistä. Kaksikko on puoliksi suomalaisomistuksessa olevan Anjunabeats-levy-yhtiön leivissä.

Will.i.am // Kuva: www.facebook.com/william

Will.i.am on ilmeisesti kopioinut suoraan toisten artistien musiikkia omaan kappaleeseensa. Kyseessä on Will.i.amin ja Chris Brownin biisi Let's Go, johon on syytösten mukaan napattu pohja suoraan Arty & Mat Zon vuonna 2011 julkaistusta Rebound-kappaleesta. Tapaus on aiheuttanut vilkasta keskustelua Facebookissa ja Twitterissä erityisesti konemusiikkipiireissä.

- Homma on nyt lakimiestemme käsissä ja uskomme että asiat saadaan selvitettyä tavalla johon Arty ja Mat Zo ovat myös tyytyväisiä, Siljamäki kertoo.

Mies osaa kuitenkin nähdä tilanteessa paljon hyvää.

- On ollut hieno nähdä että myös Will.I.Am ja Chris Brown ovat selkeästi Anjunabeats-faneja. Kummallista vaan, että sieltä päästä ei oltu otettu yhteyttä meihin ennen levyn julkaisua, Paavo Siljamäki sanoo.

Anjunabeats-levy-yhtiö on Above&Beyond -kokoonpanon Jono Grantin ja suomalaisen Paavo Siljamäen perustama. Yhtiö on ollut toiminnassa vuodesta 1999 lähtien.

Päivitys 23.huhtikuuta 2013: Will.i.am myöntää biisivarkauden.

Voit kuunnella molemmat kappaleet alta.

Lähteet: YleX, Dancingastronaut