Hyppää pääsisältöön

Näin deittikyselyyn vastattiin

Love
Love Kuva: sxc.hu/Caesanta karamelli

Deittisivustoja on netissä kymmeniä. Selvitimme verkkokyselyn avulla millä sivustoilla ihmiset löytävät mielestään parhaiten kontakteja. Linkkiä jaettiin muun muassa Kuningaskuluttajan Facebook-sivuilla. Saimme kyselyyn 126 vastausta.

Eniten vipinää on kyselymme mukaan näillä deittisivuilla: Suomi 24:n Treffit, City.fi:n Deitti.net ja E-kontakti. Käytetty oli myös yli viisikymppisten 50plusmatch.com. Deittisivustot eivät olekaan yksin nuorten huvituksia, kyselymme vastaajistakin kolmasosa oli yli 45-vuotiaita.

Mitä deittisivustoa olet käyttänyt?

Suomi24 Treffit 66%
Deitti.net 19%
E-kontakti 18%
50plusmatch.com 16%

Tyytyväisyydessä ei suuria eroja

Tyytyväisimpiä sivuston kautta saatujen kontaktien määrään ja laatuun olivat Suomi 24:n Treffien käyttäjät. City.fi-sivun Deitti.netin tähti näyttäisi olevan hiipumassa. Ruotsinkieliset ovat tyytyväisiä Kontakten.fi-sivuun, joka toimii myös suomeksi nimellä Seuraajokaiselle.fi. Sivuston pisteytti vain muutama kyselyyn osallistuja.

Tyytyväisyys sivuston kontaktien määrään ja laatuun (Asteikko 1-10)

Suomi24 Treffit 5,8
50plusmatch.com 5,7
E-kontakti 5,5
Deitti.net 5,4
Kontakten.fi 6,7

Valtaosa deittailee ilmaiseksi

Suurin osa kyselyn vastaajista käyttää vain deittisivustojen maksuttomia palveluita. Kuitenkin neljäkymmentä prosenttia vastaajista maksaa deittisivuston käytöstä. Seitsemän prosenttia vastaajista käyttää kuukaudessa yli 20 euroa sivustojen maksuihin.

Kuinka paljon käytät rahaa kuukaudessa palveluihin?

Yli 20 euroa / kk 7 %
10-20 euroa / kk 14 %
5-10 euroa / kk 13 %
1-5 euroa / kk 7 %
Käytän vain maksuttomia palveluita 59 %

Joka kymmenes törmännyt ongelmiin

Suurin osa sivustojen käyttäjistä on tyytyväisiä deittipalveluihin. Ongelmiin deittisivustojen sopimusehtojen tai maksujen kanssa on törmännyt vain yhdeksän prosenttia vastaajista. Kyselymme mukaan joka kolmas löysi sivustolta etsimänsä, mutta myös joka kolmas kertoo poistuneensa deittipalvelusta tyhjin käsin. Eniten tällaisia vastaajia oli kärkinelikosta Deitti.net-palvelulla, pettyneitä oli vähiten Suomi 24:n Treffeillä.

Löysitkö etsimäsi?

Kyllä 30%
En vielä 35%
En 34%

"En löytänyt etsimääni"

Deitti.net 50 %
50plusmatch.com 44%
E-kontakti 42%
Suomi 24 Treffit 31%