Hyppää pääsisältöön

Yön Poltteen Setä Tamu: Rakkauden ratapiha maistui hyvältä suussa

Tällä viikolla YleX Iltapäivän Rytmibarometrissä kuultiin muun muassa Yön Poltetta, Sini Sabotagea ja PSYta. PSYn tuorein YouTubehitti Gentleman jäi auttamatta kotimaisten artistien jalkoihin ja voiton nappasi erotiikkaa tihkuva Yön Polte.

Yön Polte -kokoonpanon Setä Tamu

YleX Iltapäivän Rytmibarometriviikon aloitti maanantaina 15. huhtikuuta Yön Poltteen pitkään odotettu uusi sinkkulohkaisu Rakkauden Ratapiha. Heti viikon alkuun pistettiin huikeat yläpeukkuprosentit pöytään, sillä yhteensä huikeat 83 prosenttia käänsi peukkunsa yläasentoon Stigin, Kuningas Pähkinän ja Setä Tamun edessä. Yön Polte päihitti niin Mitä mieltä olet PSY:n kappaleesta Gentleman?, Mitä mieltä olet Avril Lavignen kappaleesta Here's To Never Growing Up?kuin Sini Sabotagenkin.

- Tässä on taikuri itsekin aika ihmeissään. Ajattelin, että vieläkö jengi jaksaa meitä kuunnella, mutta näyttää vielä maistuvan meidän tekeleet. Kiva lähteä viikonloppuun Rytmibarometri-voittajana, Yön Poltteen Setä Tamu fiilistelee.

Kappaleen kryptiset sanoitukset kirvoittivat kommentoijia kysymään, miten sanoitukset oikein liittyvät ratapihaan.

- Tuo rakkauden ratapiha vain maistui hyvältä suussa ja kuulostaahan se nyt hyvälle. En tiedä miksi sanoitukset pitäisi aina olla 100-prosenttisesti selittäviä. Siitä voi vetää monia assosiaatioita, kuten että ihmisen elämä on kuin ratapiha. Rakkautta tulee ja menee kuin junia, välillä hyppää oikeaan junaan ja välillä väärään, Setä Tamu veistelee.

Uuden musiikin aamuvuorossa maanantaina vieraillut Stig: Jokainen voi olla oman elämänsä tankotanssija , sillä Stig asuu Helsingissä ja Setä Tamu ja Kuningas Pähkina taas Vaasassa. Lisäksi kaikki artistit puuhastelevat omien projektiensa parissa. Yön Poltteen edellisestä sinkusta on noin vuosi aikaa, voidaanko seuraavaa julkaisua odottaa vähän nopeammin?

- Vaikea luvata milloin tulee taas uutta materiaalia. Tämä on vähän tällainen poikien päiväkerhotoiminta-orkesteri. Mutta yritetään saada vähän nopeammin musiikkia ulos, Setä Tamu vakuuttaa.

Lähteet: YleX Iltapäivä