Hyppää pääsisältöön

Ransu Neuvostoliitossa

Ransu ja Pekka matkasivat vuonna 1988 yhdessä Neuvostoliittoon. Itänaapurissamme tutustuttiin nähtävyyksiin, nukketeatteriin ja paikalliseen päiväkotiin.

Matka Neuvostoliittoon alkaa Tampereelta ja ennen Leningradia määränpäänä on Viipuri. Ransu ei ole ennen käynyt Neuvostoliitossa, joten rajan ylittäminen hieman jännittää häntä, mutta Pekka rauhoittelee matkatoveriaan ja näyttää että kaikki tarvittavat matka-asiakirjat on mukana. Samalla Ransulle selviää, että mikä se viisumi oikein on.

Viipurissa tutustutaan Viipurin linnaan ja paikalliseen päiväkotiin, jossa Ransu ja Pekka näkevät tanssiesityksen. Junalla Viipuriin saapuneet reissaajat jatkavat matkaa Leningradia kohti pyöräillen ja oivallinen taukopaikka löytyy Suomenlahden rannalta.

Perillä Leningradissa Ransu pääsee testaamaan kielitaitoaan ja Pekka saa kylmän kylvyn Pietarhovin puistossa. Kaverukset tutustuvat myös neuvostoliittolaiseen taiteeseen ja matkamuistoksi saadaan katutaiteilijan muotokuva Ransusta. Suuresta nukketeatterista löytyy neuvostoliittolaisia nukkekollegoja ja paikallinen nukke paljastaa Ransulle, miksi lapsille esiintyminen on mukavaa.

Ennen kotiinlähtöä Ransulle vielä selviää, että kuka tai mikä oli Puškin ja että miksi myös Tampereella on Lenin-museo.

Teksti: Amanda Stavén

Kommentit