Hyppää pääsisältöön

Suomalaisrokkarit kirjoittivat omat Aku Ankka -repliikkinsä – katso

Keskiviikkona 24. huhtikuuta ilmestyvässä Aku Ankka -lehdessä seikkaillaan Saimaalla.

Hynynen ja Holopainen Aku Ankassa.

Muun muassa Savonlinnaan, Sorsakoskelle ja Mikkeliin sijoittuva Aku Ankka -sarjakuva on toinen kuusiosaisesta Suomi-tarinat-sarjasta. Ankkojen Suomi-seikkailut ovat 20-vuotisjuhlavuottaan viettävän, Suomen ainoan ankkataiteilijan, Kari Korhosen käsialaa.

Voiko kalakukosta saada kansainvälisen pikaruokahitin? Muun muassa tätä kysymystä pohtii Ankkalinnan pohatta Roope-setä uudessa Aku Ankan Saimaa-tarinassa. Suomalaisen perinneruoan tuotteistamisen ohella tarinassa ihmetellään Savonlinnan Oopperajuhlia ja pelastetaan Pellen avulla saimaannorppia Varkauden Karhukoplan ja ankkalinnalaisten miljardöörien ryöstökalastukselta.

Hahmojen esikuvina tuttuja hevimiehiä

Saimaa-tarinan paikalliset hahmot ilmaisevat itsenään luonnollisesti savolaismurteella. Toimitus tukeutui murteen autenttisessa ilmaisutyylissä kieliharrastajien ja murrekääntäjien Markus Miettisen ja Jaakko Seppälän apuun, jotka ajattelivat tarinan uudelleen - savolaisittain.

Lisäksi kielellistä luomityötä tehtiin kahden tarinassa seikkailevan hahmon Hopolaisen ja Hymysen esikuvien kanssa. Karjalaiset metallimuusikot Nightwishin Tuomas Holopainen ja Kotiteollisuuden Jouni Hynynen kirjoittivat itse hahmojensa puhekuplat.

- Holopainen oli luonteva esikuva yhdelle tarinan hahmolle, onhan hän tunnettu Disney-fani itsekin. Hynynen taas sopii hyvin kielellisesti rikkaaseen Aku Ankka -lehteen sekä leppoisan olemuksensa että kirjoittajan taustansa puolesta, sanoo Kari Korhonen.

Suomi-tarinat ja Kari Korhosen juhlavuosi

Ankkalinnan rakastettu vakiokaarti seikkailee vuoden 2013 aikana peräti kuudessa Suomeen sijoittuvassa tarinassa. Kyseessä on ensimmäinen moniosainen Suomeen sijoittuva ankkaseikkailu Aku Ankka -lehden historiassa.

Aku Ankan Suomi-tarinat ovat osa sarjakuvataiteilija Kari Korhosen 20-vuotisjuhlavuotta. Korhonen on Suomen ainoa Aku Ankka -piirtäjä ja Suomen luetuimpia sarjakuvataiteilijoita. Korhosen tarinoilla on miljoonia lukijoita kymmenissä eri maissa.

Lähteet: Aku Ankka