Hyppää pääsisältöön

Kapellimestari Leif Segerstam työskentelee viimeistä kertaa oppilaittensa kanssa

Kapellimestari Leif Segerstam (69) on työskennellyt muun työn ohessa Sibelius-Akatemian orkesterinjohdon professorina vuodesta 1997 ja nyt 27.4. hänellä on viimeinen konsertti oppilaittensa kanssa Musiikkitalolla klo 14 - 15.30. Uransa aikana hän on ehtinyt opettaa monia tämän hetken arvostettuja kapellimestareita kuten esimerkiksi Susanna Mälkkiä, Mikk Murdveeta, Markku Laaksoa ja Sasha Mäkilää. Videolla hän kertoo, mitä hänen kapellimestariluokkansa oppilaat ovat ainakin oppineet.

Leif Segerstamin virkaa jatkaa kapellimestari Atso Almila ja hän on määräaikaisena tehtävässä seuraavan lukuvuoden. Professuuria halutaan hieman muuttaa ja orkesterikoulutuksen professuuri laajenee orkesteri - ja kapellimestarikoulutuksen professuuriksi. Haku professuuriin on ollut jo ja ensi lukuvuoden aikana virkaan valitaan uusi orkesteri- ja kapellimestarikoulutuksen professori, joka on tehtävässään 5 vuotta kerrallaan.

Video Sandra Saulo

Leif Segerstamin kapellimestariluokan kevätmatinea

Julkaistu 26.4.2013

Kommentit
 • Nyt on Emilie Mayerin vuoro!

  Nyt on Emilie Mayerin vuoro!

  Säveltäjä Emilie Mayer (1812-̶1883) oli Fanny Mendelssohnin ja Clara Schumannin aikalainen, mutta on vielä saanut astella heidän varjoissaan musiikinhistorian sameiden kerrostumien vähitellen kirkastuessa.

 • Marianna Henrikssonin luonteikasta varhaisbarokkia

  Marianna Henrikssonin luonteikasta varhaisbarokkia

  Cembalisti Marianna Henriksson toimii laaja-alaisesti muusikkona vanhan musiikin alueella, mutta myös monitaiteellisten projektien parissa siltoja vanhan ja uuden musiikin välillä rakentaen.

 • Magnus Lindbergin hehkuvia orkesterisoivuuksia

  Magnus Lindbergin hehkuvia orkesterisoivuuksia

  Magnus Lindbergin (s. 1958) tuotanto on vuosituhannen vaihteesta lähtien ollut jatkuvassa pienessä muutosliikkeessä. Vähitellen tuo liike tuntuu saavuttaneen pysyvyyden asteen. Edelleen omaääniseen sävelistöön sekoittuu nyt vahvoja romanttis-impressionistisia vaikutteita, jonka johdosta ilmaisussa on lisää hengittävyyttä, hehkua ja näyttävyyttä.

 • Alissa Firsovan ilmaisu hakee vielä suuntaansa

  Alissa Firsovan ilmaisu hakee vielä suuntaansa

  1990-luvun alussa perheensä mukana Venäjältä Englantiin emigroitunut Alissa Firsova (s.1986) on jo ehtinyt moneen. Pianistina, kapellimestarina sekä säveltäjänä toimivan moniosaajan kamarimusiikkiteoksia on nyt koottu yhteen tekijän ensimmäiselle profiili-äänitteelle. Äänite sisältää kahdeksan kestoltaan verraten suppeaa kamarimusiikkiteosta.