Hyppää pääsisältöön

Tähtien sodan Imperiumi hyökkäsi suoraan lähetykseen – katso juontajan reaktio

YleX Aamun Matti sivisti itseään suorassa lähetyksessä ja katsoi viimein Jedin paluu -elokuvan. Elokuva muuttui ympäröiväksi todellisuudeksi kesken juonnon.

Star Wars -Imperiumi hyökkäsi YleX Aamun lähetykseen 26. huhtikuuta 2013 // Kuva: Alma Hätönen

YleX Aamun Matti Ylösen viihdesivistyksessä on ollut ammottava aukko, sillä mies ei ollut nähnyt ainuttakaan Star Wars -elokuvaa ennen aikuisikää. YleX Aamun lähetyksissä aukkoa on paikkailtu ja Matti on katsonut suorissa lähetyksissä elokuvasarjan kaksi ensimmäisenä ilmestynyttä elokuvaa.

Tänään vuorossa oli elokuvasarjan ilmestymisjärjestyksessään kolmas leffa eli vuoden 1983 Jedin paluu. Matin katsellessa ja kommentoidessa elokuvaa radiostudion vyörytti yksi Sandtrooper perässään kaksi Stormtrooperia. Täysin yllätetty Matin tuli oikeaksi kohteeksi toteamaan palkkionmetsästäjä Boba Fett, joka puolestaan toimitti vangin studioon marssineelle Darth Vaderille.

Täysin autenttisten pukujen sisältä löytyi Nordic Garrison-ryhmittymän jäseniä. Kyseessä on Star Wars -fanien järjestö, joka esiintyy erilaisissa tapahtumissa puvuissaan ja luovuttaa kaikki toiminnastaan saadut tuotot hyväntekeväisyyteen. Toiminnalla on itsensä Star Warsin luojan, George Lucasin siunaus.

Yhden kypärän alta paljastui Nordic Garrisonin Suomen pomo Johnnie, joka kertoi, että yhden puvun tekemiseen menee arviolta vuosi ja kaikki puvut hyväksytetään ennen julkisia esiintymisiä. Seuraavaksi Garrisonin porukkaa voi bongata viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa pidettävässä Model Expossa.

Lähteet: YleX Aamu