Hyppää pääsisältöön

HIM omistaa uuden albuminsa esikuvilleen

YleX:n Viikon albumina soi HIM:n Tears on Tape. Kuuntele albumi täältä!

Ville Valo // Kuva: Juhani Kenttämaa

Maamme lovemetalylpeys HIM julkaisi odotetun kahdeksannen albuminsa Tears on Tape:n perjantaina. Albumia työstettiin kolmisen vuotta, jonka aikana bändi kohtasi yhden pahimmista kriiseistään.

- Rumpali Kaasun molemmista käsistä diagnosoitiin penikkatauti, jonka myötä jouduimme miettimään epätietoisuudessa koko bändin tulevaisuutta. Lapaset onneksi paranivat ja pääsimme takaisin levyntekopuuhiin, minkä myötä koko porukka sai aivan uutta pontta tekemiseen. Vaikeuksien kautta voittoon!, tokaisee bändin keulakuva Ville Valo tyytyväisenä.

Tears on Tape äänitettiin HIM:lle tutussa paikassa Helsingin Finnvox-studioilla luottomies Hiili Hiilesmaan johdolla. Albumin miksauksesta vastaa niin ikään vanha yhteistyökumppani, brittiläinen Tim Palmer, jonka kädenjälki kuuluu mm. HIM:n Venus Doom sekä Dark Light -albumeilla. Vastoin levyn nimen antamaa mielikuvaa kappaleet ääniteltiin nauhakelan sijaan nykyaikaisella digitaalitekniikalla. Tears on Tape -nimi toki viittaa aikoihin, jolloin albumeja nimenomaan nauhoitettiin.

- Päätimme nimetä albumin nimikkobiisin pohjalta, mikä alkaa lempikappaleeni, _Black Sabbath_in intron sanoilla. Se on samalla oodi musiikillisten sankareittemme vuodattamalle luovuuden tuskalle, joka sai meidätkin innostumaan rock'n'rollista. Kyse on niistä kyyneleistä, joita mm. Ozzy Osbourne tai Led Zeppelinin Robert Plant aikoinaan parkuivat äänitteilleen.

Tears on Tape esittelee tutun bändin, joka on kuitenkin osannut luoda nahkaansa uudestaan. Ville lainaa elokuvamaailmaa verratessaan albumia Rambon ja Englantilaisen potilaan kohtaamiseen.

- Levyn riffit edustavat muskelimasaosastoa, ja toisaalta samaan kappaleeseen on mahdutettu myös pusukikkelimenoa Roy Orbisonin tyyliin. Yritimme hempeiden ja rankkojen kappaleiden vuorottelun sijaan integroida jokaiseen biisiin molempia elementtejä, mikä näkyy koko levyn yhdistävänä musiikillisena tematiikkana.

Lähteet: YleX Viikon albumi -haastattelu