Hyppää pääsisältöön

Massive Attack -kitaristi ja Eicca Toppinen vierailevat suomalaisbändin uutuuslevyllä

The Blankon tulevalla levyllä vierailee nimekkäitä muusikoita.

The Blankon Pauli Hauta-aho ja Jakke Saarinen // Kuva: Maria Rautio

Vuonna 2006 perustettu rocktrio The Blanko julkaisee pitkän odotuksen jälkeen uutta musiikkia. Uusi, vielä nimeämätön albumi ilmestyy elokuun lopulla. Ensimmäinen single Face The Fear sai ensisoittonsa tänään YleX:n Uuden musiikin aamuvuorossa.

- Nupit kaakkoon. Hyvä meininki. Olemme tyytyväisiä kappaleeseen, laulaja-kitaristi Pauli Hauta-aho ja rumpali Jakke Saarinen toteavat YleX:lle.

Modernia retrorockia soittava The Blanko julkaisi Flying Colours -debyyttialbuminsa vuonna 2011. Albumilta julkaistiin singlet You & I, Feel ja Do You Remember?. Musiikkialan ammattilaiset äänestivät yhtyeen yhdeksi lupaavimmista artisteista vuosina 2010 sekä 2011 YleX:n Ja Rumban Tulevaisuuden tusina -äänestyksessä. Lisäksi laulaja-kitaristi Pauli Hauta-aho tuli toiseksi YleX:n Suomen paras kitaristi-äänestyksessä vuonna 2010. The Blanko teki vuonna 2011 yli 70 keikkaa ja bändin livemeininkiä onkin kehuttu poikkeuksellisen huikeaksi.

Elokuussa ilmestyvä albumi äänitettiin Helsingissä Inkfish-studiolla ja sen tuotti Erno Laitinen. Albumilla vierailevat muun muassa Apocalyptican Eicca Toppinen sekä Massive Attackin kitaristi Angelo Bruschini. Uuden albumin myötä The Blankon levy-yhtiö ja ohjelmatoimisto vaihtuvat, albumi julkaistaan Sony Music Finlandin kautta ja keikat myy jatkossa Fullsteam Agency.

Lähteet: YleX, Sony Music