Hyppää pääsisältöön

Resepti: Munakoisorulla

Voita & Sokeria: Munakoisorulla. Kuva: Yle

Santeri pyörittelee munakoisosta, mozzarellasta ja basilikasta rullia, jotka asetellaan maistuvalle tomaattikastikepedille. Santeri vinkkaa lisäämään tomaattikastikkeeseen ripauksen sokeria, joka tuo tomaatin luontaista makeutta paremmin esille.

Tämä ruokalaji ei ehkä hivele silmää - mutta makuhermoja aivan varmasti.


Täytetyt munakoisorullat tomaattikastikkeessa
(neljälle)

1 iso tai 2 pientä munakoisoa
2 palloa bufala-mozzarellaa
1 ruukku basilikaa
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
1 varsisellerin oksa
1 dl punaviiniä
400 g luomutomaattimurskaa
½ tl täysruokosokeria
½ punainen chili
2 kourallista tuoreita yrttejä (timjami, basilika...)
suolaa ja pippuria
2 luomumunaa
1 reilu kourallinen parmesania

Tee ensin tomaattikastike. Kaada reilu loraus oliiviöljyä isoon kattilaan ja kuullota hienonnettuja sipuleita, chiliä, varsiselleriä ja porkkanaa kymmenisen minuuttia. Lisää tomaattimurska, sokeri ja punaviini. Anna kastikkeen muhia vähintään puolisen tuntia ja lisää lopuksi tuoreet yrtit sekä suolaa ja pippuria. Voit halutessasi ajaa kastikkeen hienoksi monitoimikoneessa tai blenderissä.

Viipaloi munakoisot pitkittäin suhteellisen ohuiksi viipaleiksi. Sivele sudilla viipaleiden päälle oliiviöljyä ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Nosta munakoisoviipaleet kuumaan uuniin ja paista niitä, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja pehmentyneet. Aseta hieman viilentyneiden munakoisoviipaleiden päälle pala mozzarellaa ja basilikan lehti. Pyörittele rulliksi ja asettele uuninkestävään astiaan tomaattikastikkeen päälle.

Vatkaa kulhossa luomumunat sekä parmesan-raaste. Kaada munakoisorullien päälle ja paista 230-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kuorrutus on kauniin ruskea. Tarjoile ruoan kanssa esimerkiksi piemontelaista Barberaa, jolle tyypillinen hapokkuus on omiaan myötäilemään tomattikastikkeen hapokkuutta. Parhaat Barberat tulevat Astista ja Albasta.

Ohje: Santeri Hämäläinen

 

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka