Hyppää pääsisältöön

Resepti: Munakoisorulla

Voita & Sokeria: Munakoisorulla. Kuva: Yle

Santeri pyörittelee munakoisosta, mozzarellasta ja basilikasta rullia, jotka asetellaan maistuvalle tomaattikastikepedille. Santeri vinkkaa lisäämään tomaattikastikkeeseen ripauksen sokeria, joka tuo tomaatin luontaista makeutta paremmin esille.

Tämä ruokalaji ei ehkä hivele silmää - mutta makuhermoja aivan varmasti.


Täytetyt munakoisorullat tomaattikastikkeessa
(neljälle)

1 iso tai 2 pientä munakoisoa
2 palloa bufala-mozzarellaa
1 ruukku basilikaa
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
1 varsisellerin oksa
1 dl punaviiniä
400 g luomutomaattimurskaa
½ tl täysruokosokeria
½ punainen chili
2 kourallista tuoreita yrttejä (timjami, basilika...)
suolaa ja pippuria
2 luomumunaa
1 reilu kourallinen parmesania

Tee ensin tomaattikastike. Kaada reilu loraus oliiviöljyä isoon kattilaan ja kuullota hienonnettuja sipuleita, chiliä, varsiselleriä ja porkkanaa kymmenisen minuuttia. Lisää tomaattimurska, sokeri ja punaviini. Anna kastikkeen muhia vähintään puolisen tuntia ja lisää lopuksi tuoreet yrtit sekä suolaa ja pippuria. Voit halutessasi ajaa kastikkeen hienoksi monitoimikoneessa tai blenderissä.

Viipaloi munakoisot pitkittäin suhteellisen ohuiksi viipaleiksi. Sivele sudilla viipaleiden päälle oliiviöljyä ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Nosta munakoisoviipaleet kuumaan uuniin ja paista niitä, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja pehmentyneet. Aseta hieman viilentyneiden munakoisoviipaleiden päälle pala mozzarellaa ja basilikan lehti. Pyörittele rulliksi ja asettele uuninkestävään astiaan tomaattikastikkeen päälle.

Vatkaa kulhossa luomumunat sekä parmesan-raaste. Kaada munakoisorullien päälle ja paista 230-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kuorrutus on kauniin ruskea. Tarjoile ruoan kanssa esimerkiksi piemontelaista Barberaa, jolle tyypillinen hapokkuus on omiaan myötäilemään tomattikastikkeen hapokkuutta. Parhaat Barberat tulevat Astista ja Albasta.

Ohje: Santeri Hämäläinen

 

 • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

  Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

  Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

 • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

  Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka

 • Jos joku asia suomalaisia yhdistää, niin se on ehdottomasti kahvihetki

  Rakkaalla kahvihetkellä on monta erilaista nimeä.

  Ihmiset juovat tätä nykyä Suomessakin monia erilaisia, usein vieraskielisiä nimillä kutsuttavia kahveja, mutta itse kahvihetki on ainakin monille Aristoteleen kantapään facebook- ryhmän jäsenistä perisuomalainen. Päiväkahviseuraa kukaan enää lehti-ilmoituksella tuskin itselleen etsii, mutta päiväkahvit on kyllä selvästi monelle yhtä kuin päivän ykköshetki .

 • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

  Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

  Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

 • Makupaloissa tehtiin ruokaa hauskasti ja helposti

  Janne Pekkala ja Timo Nykyri kokkasivat arkeen ja juhlaan.

  Makupalat-ohjelmassa ammattikokki Janne Pekkala ja toimittaja Timo Nykyri valmistivat konstailematonta kotiruokaa. Kansansuosioon nousseessa tv-ohjelmassa kokattiin myös juhlahetkiin Juhlamakupaloissa.

 • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

  Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

 • Kioski FOOD: Tofu bowl -resepti

  Kioskin uuden ruokakanavan FOODin ensimmäinen resepti.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanava Youtubessa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo.17.00! Ensimmäisessä lähetyksessä valmistui herkullinen Tofu Bowl.

 • Alexandran kasvisopas

  Luonnon tarjoamat vitamiinit ja mineraalit.

  Alexandra kirjoittaa lyhyesti siitä, mitä vitamiineja ja mineraaleja tärkeimmät kasviksemme ja yrttimme sisältävät. Opimme myös, mitkä kasvit auttavat mihinkin vaivaan ja mitä tunnettuja ja yllättäviä vaikutuksia niillä voi olla meille ja ympäristöllemme.