Hyppää pääsisältöön

Suomalaisbändi Rubik kiinnitetty kansainvälisen jättifestarin kattaukseen

Rubik on kiinnitetty Unkarin Sziget Festivalin kattaukseen.

Rubikin Artturi Provinssirockissa 2011 // Kuva: Tomi Mikola

5. -12.8.2013 Óbudain saarella Budapestissa juhlittava Sziget Festival on julkaissut kotimaisen indierock-yhtye Rubikin tulevan kesän kattaukseensa.

Kesällä 21 vuotta täyttävän festivaalin muita nimiä ovat muun muassa Blur, Skunk Anansie, Editors ja Biffy Clyro.

- Olemme kuulleet festivaalista pelkää hyvää. Odotamme valtavaa, helteistä erämaata, harhanäkyjä ja holtittomuutta. Matkassa on toki kyse myös henkisen velan kuittaamisesta: varastimme jo nimen, joten on vain kohtuullista, että saavumme viimein näytille, yhtye kommentoi tulevaa esiintymistään viitaten unkarilaiseen Erno Rubikiin, joka tunnetaan Rubikin kuution keksijänä.

Sziget voitti Parhaan festivaalin palkinnon European Festival Awardsin suurten festivaalien sarjassa vuonna 2011. Festivaalin suuren suosion takana on paitsi eturivin artistien ja kiinnostavimpien tulokkaiden laaja-alainen tarjonta, myös festivaalin palveluiden ja muun ohjelman massiivisuus ja yllätyksellisyys.

Lisätietoja festarista!

Lähteet: Sziget