Hyppää pääsisältöön

Legendaarisen Tupac Shakurin täti on USA:n etsityin naisterroristi

Nuorena kuolleen Tupac Shakurin täti kuului radikaaliin maanalaiseen järjestöön. Häntä on etsitty jo 35 vuotta poliisin murhan takia.

Tupac "2Pac" Shakur. // Kuva: 2pac.com

90-luvun kovimpiin räppäreihin lukeutuvan Tupac Shakurin täti on ensimmäinen nainen, joka mainitaan FBI:n etsityimpien terroristien listalla. Täti, Assata Shakur, ampui poliisin 70-luvulla ja karkasi vankilasta suoritettuaan kaksi vuotta tuomiostaan. Häntä on etsitty jo 35 vuotta ja terroristin vangitsemisesta on luvattu kahden miljoonan dollarin palkkio, kertoo brittilehti The Independent.

Tupac Shakurin täti kuului radikaaliin poliittiseen liikkeeseen nimeltä Black Liberation Army. Kyseessä on mustien oikeuksia 70-80-luvuilla ajanut maanalainen järjestö, joka ei kaihtanut käyttää väkivaltaa toiminnassaan. Sen kontolla on lukuisia räjäytyksiä, murhia ja ryöstöjä. Se oli aiemman mustien oikeuksia ajaneen Mustat Pantterit -järjestön seuraaja.

Räppäri Tupac Shakur kuoli vuonna 1996, kun hänet ammuttiin Las Vegasissa. Hänen samana vuonna julkaisemansa All Eyez on Me -tuplalevy on yksi maailman myydyimmistä ja arvostetuimmista albumeista.

Lähteet: NME, The Independent