Hyppää pääsisältöön

Ozzylta suorat sanat: Black Sabbathin alkuperäisrumpali on liian huono kiertämään kanssamme

Rumpalin ylpeys on kokenut kovan kolauksen sanoo Ozzy Osbourne. Black Sabbathiin hankittiin uusi kannuttaja, koska alkuperäinen ei kyennyt hoitamaan tonttiaan.

Ozzy Osbourne. // Kuva: Tomi Mikola

Legendaarinen rockbändi Black Sabbath aloittaa Euroopan kiertueensa Helsingistä ensi marraskuussa. Monet fanit eivät ole pitäneet siitä, että bändin alkuperäistä rumpalia, Bill Wardia, ei kelpuutettu Black Sabbathin reunioniin.

Viime vuonna syyksi annettiin epämääräisiä tietoja muun muassa siitä, että Ward ei olisi suostunut sopimusehtoihin, jotka olivat häntä halventavia. Nyt laulaja Ozzy Osbourne puhuu suunsa puhtaaksi. Hän sanoo Mojo-lehdelle, ettei Ward ole todellakaan tarpeeksi hyvässä tikissä soittaakseen puolentoista tunnin setin Black Sabbathin musiikkia. Laulaja lisää, että rumpalin tontti on vaativin bändin kannalta ja siksi Wardin tilalle täytyi hankkia toinen soittaja. Yksi ratkaisu olisi hänen mukaansa ollut se, että Ward soittaa vain muutaman biisin jokaisella keikalla. Siitä ei kuitenkaan päästy yhteisymmärrykseen.

Ozzy Osbourne kertoo Mojolle, että bändin palatessa reunionin merkeissä harjoituksiin, Wardin rummut oli liimattu täyteen paperilappusia, joita rumpali käytti muistaakseen, mitä biiseissä tapahtuu. Ozzy sanoo, että Bill Ward on hänelle kaikesta huolimatta rakas ystävä ja kuin veli. Hän ymmärtää, että rumpalin ylpeys on kokenut kovan kolauksen.

Lähteet: Mojo, WENN