Hyppää pääsisältöön

Trashionista Outi Pyy: Kierrätyksessä ei ole trendejä

Kierrätyksen merkitys kasvaa tulevaisuudessa, sanoo trashionista Outi Pyy. Hänellä on mielessä myös hyvä vinkki niille, jotka tuskailevat äitienpäivän lahjavalinnan kanssa.

Outi Pyy // Kuva: Yle / Jyrki Valkama

YleX Viikonlopun juontaja Anne Lainto otti yhteyden Helsingin Kaapelitehtaalle, jossa on järjestetty tänä viikonloppuna Kierrätystehdas-tapahtuma. Mistä siinä oikein on kyse? Käytetyistä tavaroista uutta luova trashionista Outi Pyy kertoo YleX:lle, että tarkoitus on esitella kaupunkilaisille kierrätyksen koko kirjo.

- Esittelemme ekologista muotia, elämäntapaa - siis kaikkea, mikä siihen liittyy. Kyse ei ole pelkästään tuotteista vaan elämäntavasta.

Yksityiskohdista Pyy ottaa esille vaikkapa sen, miten voi liikkua ekologisemmin tai miten voi vähentää tuottamansa ruokajätteen määrää. Kierrätyksestä elämäntavan tehnyt Pyy sanoo ehkä hieman yllättäen, ettei puuhaan liity erityisiä trendejä.

- Mun mielestä kierrätyksessä ei ole trendejä. Kierrätys on sellainen juttu, joka tulee syvenemään ihmisten elämässä. Se ei ole pelkästään sitä, että ostetaan luomuruokaa ja pyöräillään kesällä paljon. Uskon, että kierrätyksestä tulee suurempi osa elämää vuosi vuodelta, siihen tämä tapahtumakin pyrkii.

YleX Viikonlopussa kysyttiin myös vinkkiä siihen, mikä olisi hyvä lahja omalle äidille, kun äitienpäivä lähestyy.

- Äidit arvostaa tosi paljon kaikkea, mitä lapset tekee itse. Vaikka itse tehty lahja ei olisi vimpan päälle tehty, niin mun mielestä siinä on fiilistä. Esimerkiksi se, että tekee itse aterian äidille, on aivan mahtava lahja.

Lähteet: YleX Viikonloppu