Hyppää pääsisältöön

Antti Tuisku ei halua olla kantaaottava artisti

YleX:n Viikon albumina soi Antti Tuiskun Toisenlainen tie. Kuuntele levyn kappaleita täältä!

Antti Tuisku viikon albumi -haastattelussa // Kuva: Tytti Shemeikka / YleX

Antti Tuiskun uran kymmenes albumi Toisenlainen tie julkaistaan tämän viikon perjantaina. Samaisena päivänä Antti Tuisku nousee ensimmäistä kertaa urallaan legendaarisen Tavastian lavalle Helsingissä. Toisenlainen tie -levyn syntyminen tapahtui Antin mukaan miltei vahingossa.

- Mun ei ollut alun perin tarkoitus tehdä levyä tälle keväälle. Silloin 2011 vuoden jälkeen kun oltiin keikkailtu 1,5-vuotta tauotta, jäin tauolle. Parin kuukauden jälkeen jo päädyin studioon fiilistelemään ja purkamaan omia tunteita. Se toimi päiväkirjan korvikkeena ja tuntui tosi hyvältä. Päätin unohtaa sen, mitä multa odotetaan ja oletetaan ja aloin tehdä musiikkia ilman rajoitteita.

Kymmenen biisin albumilla kuullaan kaksi puolta Antti Tuiskusta. Levyn viisi ensimmäistä kappaletta ovat menevää tanssijytkettä, viisi jälkimmäistä sopivat paremmin fiilistelyyn ja rauhoittumiseen.

- Sehän tässä onkin siisteintä, että levyn ensimmäiset viisi biisiä sopivat siihen kun aloitellaan iltaa ja halutaan irrottautua omasta ruumiista! Viimeiset viisi biisiä ovat siinä hetkessä kun tullaan sieltä baarista kotiin ja seuraavana päivänä selvitellään tunnemyrskyjä. Tää levy sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Toisenlainen tie -albumin ensimmäinen singlelohkaisu Rakkaus on nousi sosiaalisessa mediassa Tahdon2013-kampanjan yhdeksi tunnusbiisiksi. Antti Tuiskulle itselleen kappale ei ole kannanotto aiheeseen, eikä hän muutenkaan halua musiikillaan ottaa kantaa.

- En oo koskaan halunnut tietoisesti lähteä mun musiikissa ottamaan kantaa. Musiikki on ollut mulle itselle aina irtipääsemisen keino. Kun kuuntelen omia lempiartistejani, en halua käyttää kaikkea aikaani siihen että aivot raksuttaa. Haluan, että musiikin kuuntelu on vapauttava kokemus! Toisenlainen tie on mulle tavallista kantaaottavampi, vaikka enemmänkin haluan herättää ihmisissä kysymyksiä.

Lähteet: YleX Viikon albumi -haastattelu