Hyppää pääsisältöön

Keppariharrastuksessa yhdistyvät liikunta ja käsityöt

Keppihevosteluun kuuluu ratsastamisen lisäksi hevosten teko ja niiden hoito. Puoli seitsemän -ohjelmassa (2012) keppariharrastuksestaan on kertomassa Venla-Maria Uutela.

Keppihevosista ovat kiinnostuneita isommatkin lapset kuin vain leikki-ikäiset. Innostus onkin tuonut tähän harrastustoimintaan leikin lisäksi vaativampiakin toimia, esimerkiksi hevosten tekoa. Venla-Maria Uutela kertoo, mistä keppihevosen tekeminen kannattaa aloittaa. Mikäli keppihevosen haluaa tehdä itse, niin kaikista helpointa on tehdä hevosen pää sukasta. Hieman haastavampaa on kaavoittaa ja ommella hevonen itse. Myös kaupoista saa hyviä keppihevosia ja niitä voi helposti muokata persoonallisemman näköisiksi. Keppihevosille ostetaan myös ihan oikeita varusteita ja niitä harjataan ja kammataan. Jokainen hevonen on myös persoona ja niillä on nimi ja rotu ja luonteenpiirteetkin eroavat toisistaan.

Keppariharrastuksesta innostuneen Venla-Marian muistiinpanoista julkaistiin Keppari-kirja vuonna 2010. Kirjassa kerrotaan esimerkiksi, miten keppihevosia valmistetaan ja mitä niiden kanssa voi tehdä sekä annetaan ohjeita täytetaudin hoitoon. Keppariharrastajat järjestävät myös leirejä ja kilpailuja.

Teksti: Amanda Stavén & Sirpa Jegorow

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • Muotihuumeita, matematiikan vaikeutta ja Tallinnan yöelämän saatananpalvojia – Nuorten uutisissa kaikki aiheet olivat "in"

  Nuorten uutisia esitettiin televisiossa vuosina 1993–1997

  Vuosina 1993–1997 televisiossa esitetty nuorten uutis- ja ajankohtaisohjelma N.Y.T. NYT – Nuorten uutiset toi tv-vastaanottimiin nuorten ilmiöitä laidasta laitaan sekä käsitteli niitä omalla suorasukaisella tyylillään. Ohjelman ankkureina toimivat toimittajat Heli Koskela ja Jani Juntunen.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto