Hyppää pääsisältöön

Mikael Gabriel haki Idolsiin 2007: Lauloin Antti Tuiskua

Mikael Gabriel osallistui Oulun koelauluissa Idolsiin vuonna 2007, mutta tuomarit eivät päästäneet 17-vuotiasta jatkoon.

Mikael Gabriel/YleX Aamu // Kuva: Alma Hätönen

Mikael Gabriel vieraili YleX Aamussa 10. toukokuuta, sillä Mun maailma -levy tulee ulos tänään. MG ponnahti pintaan vuonna 2009, mutta räppäri paljastaa tavoitelleensa artistin uraa melko yllättävästä paikasta jo kuusi vuotta sitten.

- Jos ihan rehellisiä ollaan, niin mä olen ollut vuonna 2007 Idolsissa. Aika jännää on se, että tänään tulee sekä Antti Tuiskulta että multa levyt samaan aikaan ulos. Mä nimittäin lauloin Antti Tuiskun Läpi jään -biisin koelauluissa.

Tuomarit eivät kuitenkaan innostuneet Mikaelin silloisesta suorituksesta vaan totesivat, ettei rahkeet tällä kertaa riitä.

- Unohdin sanat saman tien. Mä en päässyt edes siitä ekasta kierroksesta läpi, MG naurahtaa.

Mikael Gabriel koelauloi Oulussa, sillä hänet oli samoihin aikoihin huostaanotettu Hyrynsalmelle. Ura musiikin parissa ei silloin ottanut tuulta alleen, mutta myöhemmin Mikael on ylittänyt muiden sekä itsensä odotukset.

- Mä olen kuitenkin malmilainen jätkä, joka on huostaanotettu 14-vuotiaana. Mulla on ollut perus lähiöjätkän nuoruus, eikä musta olisi kenenkään mielestä pitänyt tulla mitään. Ei välttämättä edes musta itsestäni. Tää Hyrynsalmen keikka oli käännepiste, ilman sitä en kyllä istuisi tässä. Mä oon joka päivä kiitollinen ja iloinen siitä, että elämä on mennyt tähän, Mikael kertoo.

Lähteet: YleX Alma