Hyppää pääsisältöön

Voita ja Sokeria -resepti: Sahramijogurttia raparperin ja pähkinämurun kera

Voita ja Sokeria -resepti: Sahramijogurttia. Kuva: Retu LiikanenVoita & Sokeria -keittiössä jätetään jälleen voit ja sokerit sivuun, kun Santeri Hämäläinen valmistaa keväisen keltaista sahramijogurttia raparperin ja pähkinämurun kera.

Tässä jälkiruuassa pääosaa näyttelee sahramijogurtti. Sahramia ei ensimmäiseksi liitetä jälkiruokiin, mutta tähän annokseen se sopii kuin nenä päähän.


Sahramijogurttia, hasselpähkinämurua ja raparperia
(neljälle)

Hasselpähkinämuru

100 g hasselpähkinöitä
4 kuivattua taatelia
¼ tl himalajansuolaa

Sahramijogurtti

2,5 dl luomu turkkilaista jogurttia
½ dl kookosmaitoa
2 rkl luomuhunajaa
½ g sahramia (1 pussi)

Raparperi

2 raparperin vartta
1 rkl luomuhunajaa

Yhdistä kulhossa jogurtti, kookosmaito sekä hunaja ja vatkaa kaikki ainekset huolella sekaisin. Sekoita joukkoon vielä sahrami. Nosta kulho pakkaseen reiluksi tunniksi, kunnes jogurtti on kunnolla jähmettynyt. Vatkaa rakenne sekaisin ennen tarjoilua.

Kuori raparperit ohuelti ja pilko pieneksi. Sulata pannulla hunaja ja heitä perään raparperit. Anna muhia, kunnes raparperit ovat pehmenneet hieman. Nosta sivuun jäähtymään.

Paahda hasselpähkinöitä 180-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia, kunnes niiden kuori alkaa tummua ja irrota. Anna jäähtyä hetki ja poista sitten pähkinöiden kuori hieromalla niitä karkean keittiöpyyhkeen välissä. Hienonna pähkinät suolan ja taatelien kanssa rouheeksi monitoimikoneessa tai blenderillä.

Kokoa annos ripottelemalla pienten vuokien tai lasien pohjalle hasselpähkinämurua. Lusikoi päälle sahramijogurttia ja viimeistele jäähtyneellä raparperilla sekä hasselpähkinämurulla. Tarjoile heti.

Katso Areenassa

Ohje: Santeri Hämäläinen

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka