Hyppää pääsisältöön

Merirosvolaivan aarretta vartioi kaliseva vartija

Merirosvolaiva-ohjelmassa haettiin takaisin Kapteeni Ketaleen ryöstämiä aarteita.

Ryöstöretkien välillä Kapteeni Ketale merirosvoineen palaa pääkallo laguuniin ja käy hakemassa tarvikkeita läheisestä kaupungista tulevia ryöstöjä varten. Aarre piilotetaan laivan ruumaan ja vahtiin jää vain yksi merirosvo. Silloin on oikea aika lähteä hakemaan varastettuja aarteita takaisin.

Olli Monosen johdolla laivaa tutkivat ja erilaisia tehtäviä suorittivat päiväkoti-ikäiset lapset. Aarteen saaminen edellytti hiiviskely- ja piileskelytaitoja, myös ansalankoja tuli muistaa varoa. Laivan ruumassa piti vielä uskaltaa kohdata kaliseva vartija.

Merirosvojen palatessa takaisin laivasta oli päästävä pois aarteen kanssa, kenenkään huomaamatta.

Teksti: Amanda Stavén

Kommentit
  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto