Hyppää pääsisältöön

Nyt se varmistui - PMMP lopettaa toimintansa toistaiseksi

PMMP päättää kymmenen vuotta kestäneen uransa mittavaan kiertueeseen ensi lokakuussa. Syksyn kiertueen ajat ja paikat ilmoitetaan myöhemmin. Ennen syksyn kiertuetta yhtye kiertää tiiviisti koko kesän ajan.

PMMP // Kuva: Sony Music / Miikka Lommi/Tuomas Järvelä

Sosiaalisessa mediassa viikonlopun aikana kiertänyt huhu PMMP:n tulevasta määrittelemättömän pituisesta tauosta pitävät paikkansa. Levy-yhtiö varmisti tiedot.

- Kymmenen vuoden matkanteon jälkeen tuntuu, että täytyy pysähtyä miettimään ollaanko oikeastaan tämän bändin kanssa jo päästy perille. Olisi kauheaa rutinoitua tai tyytyä toistamaan jotakin vanhaa. Jos joskus taas alkaakin tuntua siltä, että PMMP voisi jatkaa, niin sitten jatketaan. Koko porukka on kasvanut tiiviisti yhteen, ja yhteishenki on mielettömän hyvä. Kesän ja syksyn keikoista tulee parempia kuin koskaan, kertoo Paula Vesala tiedotteessa.

PMMP työstää myös parhaillaan studiossa toistaiseksi nimeämätöntä levyä, joka sisältää uusia versioita yhtyeen omasta tähänastisesta tuotannosta. 20.9. julkaistavan albumin tuottaa Samuli Kosminen. Kappaleiden sovituksista vastaavat Kosmisen lisäksi PMMP:n viisihenkinen kokoonpano, joka on koko kymmenen vuoden ajan pysynyt samana, eli basisti Juho Vehmanen, rumpali Heikki Kytölä, kitaristi Mikko Virta sekä laulajat Paula Vesala ja Mira Luoti.

PMMP on tehnyt maassamme kymmenen vuoden aikana poikkeuksellisen menestyksekkään uran. Sen jokavuotiset pitkät kiertueet ovat olleet loppuunmyytyjä vuodesta toiseen. Bändi on palkittu yhteensä yhdeksällä Emma-palkinnolla. Jori Sjöroosin tuottamaa kuutta levyä on myyty yli 370 000 kappaletta ja myös radiohittejä on kertynyt valtava määrä, muun muassa Rusketusraidat, Joutsenet, Oo siellä jossain mun, Päiväkoti, Matkalaulu, Henkilökohtaisesti, Joku raja, Lautturi, Heliumpallo ja Rakkaalleni.

PMMP:n kesän ensimmäinen keikka nähdään Tampereen YleXPop lähestyy – tätä on luvassa1. kesäkuuta.

Lähteet: Sony Music