Hyppää pääsisältöön

Voita ja Sokeria -resepti: Riisipaperirullia

Voita ja Sokeria -resepti: Riisipaperirullia. Kuva: Retu Liikanen.Voita & Sokeria -kokkimme Santeri Hämäläinen valmistaa illanistujaisiin sopivan tarjottavan, joka toimii vatsan täytteen lisäksi ohjelmanumerona. Riisipaperirulliin kootaan suupalan kokoisia naposteltavia. Illanistujaisissa voi jokainen koota mieleisensä rullat.

Riisipaperirullia ilmakuivatulla porsaan niskalla ja hillotulla omenalla sekä parsalla ja tofulla (20 rullaa)

20 riisipaperia
100 g riisivermiselliä
2 isoa kourallista tuoretta minttua
2 isoa kourallista tuoretta korianteria
1 kourallinen herneenversoja
100 g ilmakuivattua porsaan niskaa
1 nippu vihreää parsaa
1 pkt luomutofua

Hillottu omena

2 vihreää luomuomenaa
1 dl vettä
1 rkl luomuhunajaa
1/2 vaniljatanko

Kastike

1 dl vettä
½ dl kalakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl luomupalmusokeria
1 limen mehu
½ chili

Kaada riisivermisellien päälle kiehuvaa vettä ja anna niiden seistä pari minuuttia. Siivilöi ja anna vermisellien jäähtyä.

Pese ja kuivaa yrtit sekä herneenversot huolella. Hienonna ne ja sekoita keskenään.

Kiehauta kastikkeen ainekset limeä lukuunottamatta kattilassa. Ota kattila pois lämmöltä ja lisää limen mehu. Jäähdytä ja siirrä tarjoiluastiaan.

Kuori omenat ja poista niistä kodat. Pilko omenat pienemmäksi ja nosta kattilaan veden seuraksi. Lisää joukkoon vielä puolikkaan vaniljatangon siemenet sekä itse tanko. Kiehauta ja anna porista rauhassa, kunnes omenat alkavat pehmetä. Lisää lopuksi hunaja ja muussaa perunasurvimella tai sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.

Pane vesi kiehumaan kattilaan tai kasariin. Lisää veteen suolaa sekä sitruunaviipale. Kuori parsoja ohuelti ja leikkaa parsoista talteen ensimmäiset neljä senttiä. Käytä loppuosa parsoista esimerkiksi parsakeiton pohjaksi. Lisää parsat kiehuvaan veteen ja keitä parsojen paksuudesta riippuen kahdesta kolmeen minuuttia. Pysäytä kypsyminen panemalla parsa jääkylmään veteen jäähtymään hetkeksi. Valuta ja nosta jääkaappiin odottamaan annoksen kokoamista.

Kostuta riisipaperi vedessä ja laita se kevyesti kostutetun liinan päälle. Aseta pohjalle kunkin rullan pääraaka-aineet. Nostele päälle riisivermiselliä sekä yrtti-versosekoitusta. Taita reunat keskelle ja kääri napakoita rullia.

Tarjoile dippikastikkeen kera. Ruoan kumppanina toimii loistavasti esimerkiksi raikas ja rapsakka Riesling.

Ohje: Santeri Hämäläinen

Kommentit
 • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

  Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

  Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

 • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

  Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka

 • Jos joku asia suomalaisia yhdistää, niin se on ehdottomasti kahvihetki

  Rakkaalla kahvihetkellä on monta erilaista nimeä.

  Ihmiset juovat tätä nykyä Suomessakin monia erilaisia, usein vieraskielisiä nimillä kutsuttavia kahveja, mutta itse kahvihetki on ainakin monille Aristoteleen kantapään facebook- ryhmän jäsenistä perisuomalainen. Päiväkahviseuraa kukaan enää lehti-ilmoituksella tuskin itselleen etsii, mutta päiväkahvit on kyllä selvästi monelle yhtä kuin päivän ykköshetki .

 • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

  Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

  Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

 • Makupaloissa tehtiin ruokaa hauskasti ja helposti

  Janne Pekkala ja Timo Nykyri kokkasivat arkeen ja juhlaan.

  Makupalat-ohjelmassa ammattikokki Janne Pekkala ja toimittaja Timo Nykyri valmistivat konstailematonta kotiruokaa. Kansansuosioon nousseessa tv-ohjelmassa kokattiin myös juhlahetkiin Juhlamakupaloissa.

 • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

  Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

 • Kioski FOOD: Tofu bowl -resepti

  Kioskin uuden ruokakanavan FOODin ensimmäinen resepti.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanava Youtubessa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo.17.00! Ensimmäisessä lähetyksessä valmistui herkullinen Tofu Bowl.

 • Alexandran kasvisopas

  Luonnon tarjoamat vitamiinit ja mineraalit.

  Alexandra kirjoittaa lyhyesti siitä, mitä vitamiineja ja mineraaleja tärkeimmät kasviksemme ja yrttimme sisältävät. Opimme myös, mitkä kasvit auttavat mihinkin vaivaan ja mitä tunnettuja ja yllättäviä vaikutuksia niillä voi olla meille ja ympäristöllemme.