Hyppää pääsisältöön

Amy Winehousen viimeinen studiosessio katsottavissa Yle Areenassa

Vuonna 2011 kuolleen Amy Winehousen viimeinen studiosessio esitellään jazzlegenda Tony Bennettin elämää luotaavassa dokumentissa. Mukana myös megatähti Lady Gaga.

Amy Winehouse The Zen of Bennett -elokuvassa, joka on henkilökuva jazzlegenda Tony Bennettistä.

Vain 27-vuotiaana kuolleen Amy Winehousen viimeinen ja koskettava studiosessio, duetto jazzlegenda Tony Bennetin kanssa, on katsottavissa Yle Areenassa. Duetto on taltioitu maaliskuussa 2011 eli vain kolmisen kuukautta ennen Amy Winehousen kuolemaa. Studiosessio liittyy Bennettin Duets II -levyyn, jolle hän ja Winehouse lauloivat yhdessä Body and Soul -kappaleen.

Amy Winehouse astuu kuviin kohdassa 46 minuuttia ja 40 sekuntia. Aluksi rennolta ja pirteältä vaikuttava poptähti muuttuu mikrofonin äärellä hieman jännittyneeksi. Tilanteeseen luo pientä draamaa se, että Winehouse ei usko pystyvänsä laulun vaatimuksiin. Hän vaikuttaa jopa yllättävänkin epävarmalta maailmantähdeksi.

- Tämä tuntuu kummalta. En ole ikinä tehnyt mitään tällaista, Amy Winehouse sanoo.

Hän tarkentaa, ettei ole koskaan aiemmin laulanut idolinsa kanssa.

The Zen of Bennett -dokumentti esittelee Amy Winehousen toisen puolen eli sen, että hän oli muutakin kuin keltaisen lehdistön riepottelema bileprinsessa. Hän oli myös erinomainen muusikko.

Dokumentissa nähdään myös muuan Lady Gaga, joka vieraili myös Tony Bennettin levyn sessioissa laulamassa. Hänen tekemisiään voi tarkkailla alkaen videon kohdasta 1:09:50. Brittiläisen Winehousen ja yhdysvaltalaisen Gagan olemuksissa näkyy selvä ero: Gaga on flirtimpi ja ulospäin suuntautunut. Molemmilla on upeat lauluäänet.

Muita dokumentissa nähtäviä duettokumppaneita ovat muun muassa Norah Jones ja John Mayer.

Lähteet: Yle Areena