Hyppää pääsisältöön

Hampurilaisia Makupalojen tapaan

Makupalojen tv-kokkien keittiössä syntyy omatekoisia hampurilaisia ja ranskanperunoita.

"Double Trouble ja Big Alabama Chicken" ovat tv-kokkien omatekoisten hampurilaisten nimiä. Täytteet ovat runsaat ja ne on valittu omien mielihalujen mukaan. Kaikkea ei ihan alusta asti valmisteta itse. Sämpylät ja leivät ovat kaupasta ostettuja kuten majoneesikin, jota voi maustaa eri tavoin kuten chilillä tai sinappikurkkusalaatilla.

Ranskanperunat sen sijaan tehdään alusta asti itse. Kypsentämiseen sopii parhaiten rasvakeitin, mutta jos sellaista ei omista, perunoiden kypsentämisen öljyssä onnistuu vaikkapa kattilassa.

Amerikkalaisten hampurilaisten brittiversio on sandwich eli klubileipä, jonka täytteet voivat olla samat kuin hampurilaisessa. Vain mielikuvitus on rajana.

Teksti: Sirpa Jegorow

Tietolaatikko

Makupalat on vuosina 1997-2005 esitetty ruokaohjelmasarja. Se kuvattiin Yleisradion Oulun aluetoimituksen tiloissa Höyhtyällä.

Ohjelman kokkeina toimivat Oulun maakuntaradion toimittaja Timo Nykyri ja kokki Janne Pekkala.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto