Hyppää pääsisältöön

American Idol haasteiden edessä: Mistä uudet tuomarit?

Laulukilpailu American Idol on uusien haasteiden edessä, kun vakiokasvo Randy Jackson jättää ohjelman. Laskusuunnassa olevat katsojaluvut tuovat sille uudistumispaineita.

Tuomarit Nicki Minaj ja Mariah Carey kävivät sanasotaa 12. kauden alussa, mutta sittemmin on ollut rauhallista. // Kuva: EPA/John G. Mabanglo & Kevork Djansezian/Pool

Viimeinenkin alkuperäisistä American Idol -tuomareista, Randy Jackson, on päättänyt jättää ohjelman. Hän ehti olla tuomarina kykyohjelmassa peräti 12 kauden ajan. Myös tämän kauden mukana ollut Nicki Minaj on odotetusti jäämässä pois ohjelmasta, koska hän oli sopinut vain yhden kauden tekemisestä.

Yhdysvaltalaismediassa on huhuiltu pitkään, että American Idolin koko tuomaripakka oltaisiin laittamassa uusiksi. ABC Newsin mukaan kumpikaan jäljellä olevista tuomareista Keith Urban tai Mariah Carey, ei ole kommentoinut tilannettaan.

Digital Spy puolestaan spekuloi uusien tuomareiden nimillä ja kertoo, että ehdokaslista on pitkä. Siihen kuuluvat sen mielestä ainakin: Justin Bieberin manageri Scooter Braun, P Diddy, Alicia Keys, Pink, Miley Cyrus, Harry Connick Jr sekä Jon Bon Jovi. Eri asia on, kuka heistä haluaa liittyä laskusuunnassa olevan ohjelman tiimiin.

American Idol on menettänyt tasaisesti suosiotaan yhdysvaltain televisiossa. Viimeksi tämän kuun alussa sen katojalukujen uutisoitiin laskeneen kaikkien aikojen pohjalukemiin. Vaikka luvut ovat sen historian huonoimmat, on American Idol edelleen omassa luokassaan. Sillä on ollut huonoimmillaankin 11 miljoonaa katsojaa Yhdysvalloissa.

Lähteet: Digital Spy, US Weekly, Deadline