Hyppää pääsisältöön

Love Connection: Nuutti Takkinen on Amerikan sulhojen ystävä

Nuutti Takkinen - Love Connection. Kuva: YleLove Connectionin amerikkalaiset miehet saapuvat kesäksi Suomeen tutustumaan juuriinsa ja etsimään rakkautta. Amerikan sulhojen henkilökohtaisena Suomi-oppaana toimii Nuutti Takkinen. Nuutti on tehnyt Ylelle aikaisemmin esimerkiksi Summeria. Hän myös musisoi Posteljoona ja Ystävät -yhtyeessä.

Nuutti Takkinen, miten löytää Sen Oikean?

– Luulen, että paras tapa on lopettaa hakeminen. Silloin kun ei etsi eikä yritä mitään, niin on parhaimmat mahdollisuudet tavata tyyppejä. Silloin ihminen on parhaimmillaan.

Love Connectionin miehet viettävät rakkauden kesän Suomessa. Mitä odotat eniten?

– Odotan hauskaa kesää sekä Amerikan sulhojen että Suomi-neitojen kanssa. Olen fiiliksissä siitä, että pääsee kiertämään Suomea ulkomaisten vieraiden kanssa. Sitä rupeaa itsekin katsomaan Suomea eri vinkkelistä. Toki on myös mahtavaa, jos jotkut ihmiset löytävät toisensa ohjelman avulla.

Mitä vinkkejä antaisit sulhoille suomalaisista naisista?

– En tiedä, onko mulla kapasiteettia neuvoa ketään parisuhdeasioissa. Toisaalta olin viime kesänä bestmanina kaverin häissä ja sain siellä lisänimen rakkauden sulttaani. Voidaan mennä sillä nimellä tämäkin kesä! Mutta jos pitäisi neuvoa näille kavereille, että minkälainen on suomalainen nainen... Suomalaisia naisia on kuitenkin kolmatta miljoonaa erilaista ja yhtä monta tyyppiä siinä.

Nähdäänkö kulttuurien yhteentörmäyksiä?

 Miehillä voi olla aika romanttinen kuva Suomesta. Että kultakutrinen Eloveena-tyttö odottaa jossain turmeltumattoman luonnon helmassa. Luulen, että saattaa tulla herkullisia kontrasteja miesten odotusten ja nykypäivän todellisuuden kanssa.

Jännittävä nähdä ovatko amerikkalaiset oikeasti avoimempia tunteidensa kanssa.
Ehkä kulttuurierot näkyvät arkisessa kanssakäymisessä. Jännittävä nähdä ovatko amerikkalaiset oikeasti avoimempia tunteidensa kanssa. Nykyään Suomessakin nuoret puhuvat tunteistaan vapaammin kuin vanhemmat sukupolvet.

Amerikan miehet tulevat tutustumaan juuriinsa Suomessa. Mitä juuret merkitsevät sinulle?

– Juuret on tärkeä asia. Kotiseutu kulkee tavallaan koko ajan mukanani. Tietoisestikin sitä haluaa tuoda esiin ja edustaa. Mutta mitä tulee parinhakuun, niin en ajattele että se on mitenkään oleellinen kriteeri, että pitäisi olla samanlaiset juuret - jopa päinvastoin. Mun mielestä se on vaan rikkaus, että tullaan erilaisista taustoista.

Mikä ihmisessä kiinnittää ensimmäisenä huomiosi?

– Ehkä sellainen yleinen olemus. Hörhömpi tyyppi saattaisi puhua jopa aurasta. Miten ihminen on suhteessa muihin ihmisiin. Miten hän ottaa muut huomioon, antaa tilaa ja osaa huomioida lähimmäisiään. Sellainen sosiaalisesti herkkä tyyppi, tilannetajuinen ja on tuntosarvet skarppina. Se on tärkeä juttu.

Minkälaiset ovat unelmiesi treffit?

– Pitäisi olla jotain yllättävää. Ehkä mieluummin jopa niin, että tekisi jotain sellaista, mikä on molemmille täysin uutta. Luulen että sellainen kertoo ihmisestä enemmän kuin tarkasti suunniteltu illanvietto, missä pyörii omalla mukavuusalueellaan. Haastaa itseään ja vähän myös toista.

Nuutti Takkinen - Love Connection. Kuva: Yle 

Love Connection on uusi kotimainen tv-ohjelma, jossa suomensukuiset poikamiehet Yhdysvalloista - Matti, Henri ja Markus - etsivät rakkautta Suomesta. Ohjelman edetessä morsianehdokkaita jää matkan varrelle, ja lopulta kunkin miehen rinnalle jää kaksi naista, jotka he vievät mukanaan vierailulle kotiinsa Amerikkaan. Siellä selviää, kuka heistä löytää rakkauden – ja kuka kenties jopa uuden kotimaan. 

Love Connection syksyllä Yle TV2:lla.

Linkit:

Kommentit
 • Koripallovalmentaja Henrik Dettmann ei opeta pelaajia, vaan näyttää heille suuntaa

  Henrik Dettmann on valmentanut peräti 40 vuotta koripalloa.

  Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann alkoi saavuttaa menestystä, kun hän hylkäsi perinteisen johtamistavan, johon liittyi huutojohtamista ja käskyttämistä. Täyskäännöksen ansiosta hän ei lähestynyt peliä enää menestyksen kautta, vaan pelaajalähtöisen valmentamisen avulla. Suomenruotsalaisessa perheessä varttunut Henrik Dettmann harrasti nuorena monenlaisia urheilulajeja kuten keihäänheittoa, pihalätkää, jalkapalloa ja koripalloa. Lopulta koripallo vei miehen sydämen.

 • Riitta Oikawan innostus Japaniin on elämänmittainen matka

  Kulttuurivaihtaja Riitta Oikawa innostuu Japanista.

  Japanilaisen majatalon pitäjä ja kulttuurivaihtaja Riitta Oikawa on tutustuttanut suomalaisia jo 50 vuoden ajan japanilaiseen kulttuuriin. Hänestä Japani tarjoaa loputtomasti esteettisiä elämyksiä. Haaveensa japanilaisesta majatalosta Riitta Oikawa toteutti 20 vuotta sitten ostettuaan perinteisen hinokipuusta tehdyn japanilaisen kylpyammeen.

 • Teatteri- ja oopperaohjaaja Erik Söderblom: Ooppera on lapsen näkökulmasta äärimmäisen tylsää

  Taiteilijaperheen esikoinen kasvoi johtajaksi.

  Oopperan maailmassa ja sen taikapiirin keskellä kasvanut teatteri- ja oopperaohjaaja Erik Söderblom on aina ollut rohkea mielipiteissään. Elämänintoa ja uteliaisuutta riittää edelleen kuin kaksikymppisellä, vaikka nuorekas boheemi olemus kätkeekin jo kuusikymppisen. Teattereita, oopperoita ja festivaaleja johtanut Erik Söderblom on monien visioiden mies.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Elämä

 • Koripallovalmentaja Henrik Dettmann ei opeta pelaajia, vaan näyttää heille suuntaa

  Henrik Dettmann on valmentanut peräti 40 vuotta koripalloa.

  Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann alkoi saavuttaa menestystä, kun hän hylkäsi perinteisen johtamistavan, johon liittyi huutojohtamista ja käskyttämistä. Täyskäännöksen ansiosta hän ei lähestynyt peliä enää menestyksen kautta, vaan pelaajalähtöisen valmentamisen avulla. Suomenruotsalaisessa perheessä varttunut Henrik Dettmann harrasti nuorena monenlaisia urheilulajeja kuten keihäänheittoa, pihalätkää, jalkapalloa ja koripalloa. Lopulta koripallo vei miehen sydämen.

 • Kohta salamoi ja ukkostaa! – meteorologi Seija Paasosella on kyky kertoa taulujen säätiloista

  Maalausten taivaissa näkyy oikea sää – vai näkyykö?

  Mitä maalausten maailmasta löytyykään, kun alkaa rohkeasti tutkia niitä epätyypillisestä näkökulmasta! #taiteilijoidentaivaat Kun antaa jollekin pikkusormen, se vie – ainakin melkein – koko käden. Herätin henkiin yli 30 vuoden takaisen päähänpistoni tutkia maalausten pilviä ja säitä. Heittäydyin taiteilijoiden taivaiden, kankaille luotujen säiden, sateiden, ukkosten ja myrskyjen maailmaan.

 • Riitta Oikawan innostus Japaniin on elämänmittainen matka

  Kulttuurivaihtaja Riitta Oikawa innostuu Japanista.

  Japanilaisen majatalon pitäjä ja kulttuurivaihtaja Riitta Oikawa on tutustuttanut suomalaisia jo 50 vuoden ajan japanilaiseen kulttuuriin. Hänestä Japani tarjoaa loputtomasti esteettisiä elämyksiä. Haaveensa japanilaisesta majatalosta Riitta Oikawa toteutti 20 vuotta sitten ostettuaan perinteisen hinokipuusta tehdyn japanilaisen kylpyammeen.

 • Jättiläisaskeleet etsii ihmisiä ja maailmaa jazzin klassikkolevyjen takaa

  Jazzmusiikki kuljettaa mietteitä uusiin suuntiin.

  Viime vuoden lokakuussa etsin työhuoneellani musiikkia työntekoni taustalle. Kuulun siihen puolikkaaseen ihmiskuntaa, joka pitää musiikin kuuntelusta lukemisen tai työnteon taustalla. Mutta kun työssäni käytän sanoja, etenkin suomeksi lauletun musiikin kuunteleminen on aivan mahdotonta.

 • Painettu runo on vääjäämättä myös kuva, toteaa Tanssiva karhu -raadin puheenjohtaja, runoilija Anja Erämaja

  Anja Erämajan puhe Kajaanin Runoviikolla.

  Tanssiva karhu -raadin puheenjohtaja Anja Erämajan puhe palkintojenjakotilaisuudessa Kajaanin Runoviikolla 2019. Merkillinen talvi ja kevät, niin paljon kirjapaketteja. Niin monta maailmaa ja tapaa sanansa asettaa. Ja tämä mahdoton tehtävä, oli otettava kantaa, valittava. Oli kestettävä se, että valitsemalla yhden jättää toisen valitsematta.

 • Teatteri- ja oopperaohjaaja Erik Söderblom: Ooppera on lapsen näkökulmasta äärimmäisen tylsää

  Taiteilijaperheen esikoinen kasvoi johtajaksi.

  Oopperan maailmassa ja sen taikapiirin keskellä kasvanut teatteri- ja oopperaohjaaja Erik Söderblom on aina ollut rohkea mielipiteissään. Elämänintoa ja uteliaisuutta riittää edelleen kuin kaksikymppisellä, vaikka nuorekas boheemi olemus kätkeekin jo kuusikymppisen. Teattereita, oopperoita ja festivaaleja johtanut Erik Söderblom on monien visioiden mies.

 • Hylätyksi itsensä tuntenut Jari Ahola koki fyysistä kipua, kun näyttelijyys uhkasi jäädä pelkäksi unelmaksi

  Näyttelijän ura oli Jari Aholan elämää suurempi unelma.

  Kun Jari Aholan ahdistava pääsykoepuristus Tampereen yliopiston näyttelijäntyön laitokselle 90-luvun lopussa karahti kiville aivan kalkkiviivoilla, nuori mies menetti toivonsa satojen roolien täyteisestä tulevaisuudesta. Hän harkitsi jopa omien päiviensä päättämistä. Itkuista puhelua äidille seurasi kuitenkin orastaneen uran tärkeimpien mentorien tsemppaukset, joiden voimalla kapinallinen poika ponnisti ensiksi Teatterikorkeakouluun ja lopulta koko kansan rakastamaksi Mauno Pepposeksi Tampereen Työväen teatterin menestysmusikaalissa Vuonna 85.

 • Keskustele tässä peliteollisuudesta!

  Kesäkuun vieraana pelimiljonääri Timo Soininen

  Pelialalla liikkuvat suuret rahat. Viime vuoden suurin uutinen suomalaisessa pelimaailmassa oli Soinisen johtaman Small Giant Gamesin osake-enemmistön myynti 480 miljoonalla eurolla suurelle amerikkalaisyhtiölle, Miten pelialalla menestytään? Entä mikä peli yhdisti aikanaan Timo Soinisen ja toimittaja Juho-Pekka Rantalan?

 • Maahanmuuttajat - uhka vai mahdollisuus?

  Ihmiset kasaantuvat sinne minne pääomatkin.

  Rajanveto parempia elinoloja etsivien siirtolaisten ja turvapaikkaa tarvitsevien pakolaisten välillä hyvinkin vaikeaa. Eläkkeellä oleva suurlähettiläs Matti Kääriäinen ruotii kirjoituksessaan maahanmuuton haasteita ja peräänkuuluttaa avointa keskustelua maahanmuuttopolitiikasta.