Hyppää pääsisältöön

Purtavaa Pohjolasta -resepti: Raparperipaistos mantelin ja valkosuklaan kera

Purtavaa Pohjolasta: Raparperipaistos mantelin ja valkosuklaan kera. Kuva: Ruokaa Pohjolasta, Linus Lindholm

Hapokkaan raparperin seuraksi sopii jokin hiukan rasvainen ja hyvin makea. Tässä ohjeessa se on paahdettu valkosuklaa. Paistoksen voi hyvin tehdä annosvuokiin.

Raparperipaistos mantelin ja valkosuklaan kera (8 hengelle)

12 raparperin vartta
250 g valkosuklaata
150 g pehmeää voita
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl kaurahiutaleita
1 ½ dl mantelirouhetta
8 sitruunatimjamin oksaa

Kuumenna uuni 160 asteeseen. Kuori raparperin varret ja paloittele ne. Ripottele paloille 2 rkl sokeria ja anna mehustua hetki.

Pane valkosuklaa uuninkestävään vuokaan ja paahda sitä uunissa noin 15 minuuttia, kunnes se alkaa saada väriä. Ota suklaa uunista ja sekoita sitä lusikalla niin, että rakenteesta tulee murutaikinaa muistuttava.

Kohota uuninlämpö 225 asteeseen. Sekoita pehmeä voi, sokeri, kaurahiutaleet ja mantelirouhe murutaikinaksi. Jaa raparperit vuokiin, murustele päälle taikina ja paista uunin keskitasolla 10 minuuttia.

Koristele paistokset valkosuklaalla ja sitruunatimjamilla ja tarjoa lämpiminä viileän vaniljakastikkeen kera.Purtavaa Pohjolasta: Raparperipaistos mantelin ja valkosuklaan kera. Kuva: Ruokaa Pohjolasta, Linus Lindholm

Luqaz Ottossonin resepti Kenneth Narsin toimittamasta kirjasta Purtavaa Pohjolasta - Mat så in i Norden, joka on tehty samannimisen tv-sarjan pohjalta.

Tv-sarja esitetään uusintana Yle Femmalla kesällä 2013.

Linkit:

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka