Hyppää pääsisältöön

Ransu ja Pekka matkustivat lentäen ja laivalla

Kaikkia maailman ihmisiä ei voi oppia tuntemaan, mutta Pekka ja Ransu päättävät kuitenkin tutustua edes naapureihimme ja matkata Tukholmaan ja Ahvenanmaalle.

Tukholmaan Pekka ja Ransu lähtevät lentäen, mutta matkalla tarvittava polkupyörä saadaan määränpäähän junalla ja laivalla. Ennen matkalle lähtemistä Ransu vielä treenaa ruotsinkielen taitojaan ja varmistaa yhdessä Pekan kanssa, että kaikki tarpeellinen pakataan varmasti mukaan.

Ransu ei ole ennen ollut lentokoneessa ja ilmatöyssyt tuntuvat hieman jännittäviltä. Lentokoneen ikkunasta näkyvä pilvipeite saa Karvakuonon ihmettelemään, että miten ilman maamerkkejä on ylipäätään mahdollista löytää perille. Vierailu lentokoneen ohjaamoon saa kuitenkin Ransun vakuuttuneeksi siitä, että perille Tukholmaan päästään varmasti.

Tukholmassa meinaa mennä sormi suuhun, kun Ransu ei kahvilassa millään muista mikä on ruotsiksi sämpylä. Kassaneiti paljastuu kuitenkin suomalaiseksi ja kertoo hänen suomalaisuuttaan ihmettelevälle matkalaiselle, että moni suomalainen on muuttanut Ruotsiin töiden perässä.

Tukholmasta kaverukset seilaavat laivalla kohti Ahvenanmaata. Tax freestä löytyy tuliaisia kotiin vietäväksi ja Ransu ja Pekka pääsevät tutustumaan laivan ohjaamoon ja konehuoneeseen. Ison ruorin puuttuminen ihmetyttää Ransua, mutta sellainekin päästään näkemään Maarianhaminassa Pommerin museolaivasta.

Lopulta on aika lähteä kotiin. Turun satamasta matka kohti Tamperetta taittuu junalla. Ennen junan lähtöä vieraillaan vielä veturin ohjaamossa.

Teksti: Amanda Stavén

Kommentit