Hyppää pääsisältöön

Temppuradan vaarallisin uhka on nälkäinen leijona

Pikku Kakkosen Temppurata-ohjelman logo
Temppurata-ohjelmaa tehtiin vuosina 1994-95. Pikku Kakkosen Temppurata-ohjelman logo Pikku Kakkosen temppurata

Viidakossa kirahvilta saattaa kadota täplä tai norsulta häntärusetti. Silloin on rohkeiden seikkailijoiden autettava, mutta leijonan kitaan ei kannata joutua.

Toivottu Temppurata-sarja nähdään Areenassa kesäkuusta 2018 lähtien.

Pikku Kakkosen Temppurata-seikkailu alkaa viidakon portilta. Kolmen hengen lapsiseurue saa vaaralliselle retkelle varusteiksi esimerkiksi lyhdyn, kartan, ritsan banaanin ja sahan. Tietenkin mukana on myös kartta.

Matkalla sankareiden älyllinen ja fyysinen kunto joutuvat koetukselle. Edessä on erilaisia tehtäviä ja vaaroja: radalla saattaa joutua jumppaamaan, tunnistamaan eläimiä, tai välttelemään isoja kissaeläimiä.

Välillä hiivitään tai ryömitään ja tarvittaessa myös kiivetään. Vastaan saattaa tulla kiipeilyseinä, jota pitkin laskeudutaan köyden varassa.

Temppurata-ohjelman seikkailuporukka koolla.
Temppurata-ohjelman seikkailuporukka koolla. Pikku Kakkosen temppurata,Olli Mononen

Lavasteilla ja valaistuksella on saatu ihmeitä aikaan ja temppurata on hämmästyttävän monipuolinen. Yhden seikkailun aikana lapset kohtaavat niin linnun, tiikerin, hämähäkin, puuman kuin leijonankin.

Olli Mononen paimentaa lapsia, jotteivät he eksyisi radalta. Mukana seuraa myös apinaopas (Riikka Ollikainen). Mononen toimii samalla tapahtumien selittäjänä ja tarinankertojana.

Kommentit