Hyppää pääsisältöön

Kookosöljyä, spelttiä ja tattaria puolukkapiirakkaan

Kookosöljyä, spelttiä ja tattaria puolukkapiirakkaan. Kuva: Riitta Perälä

Kookosöljy sopii hyvin leivontaan. Testaa eri resepteillä löytääksesi käyttötavan, josta sinun makuhermosi nauttivat.

Tässä Riitta Perälän reseptissä puolukkapiirakka saa juurevaa makua tattarista ja speltistä.


Puolukkapiirakka

3/4 dl (75 g) juoksevaa kookosöljyä
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl jauhoja (esim. 1 dl speltti, 3/4 dl tattari, 3/4 dl vehnä)
1/2 dl kookoshiutaleita
1,5 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
1 dl kauramaitoa
2 rkl soijajauhoja + 3 rkl kauramaitoa (tai 1 kananmuna)
1,5 dl puolukoita

Sulata kookosöljy juoksevaksi vesihauteessa. Lisää sokerit ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Sekoita jauhot, kookoshiutaleet, suola ja leivinjauhe keskenään ja lisää sekoittamalla öljy-sokeriseoksen joukkoon. Yhdistä soijajauhot kauramaitoon ja vatkaa seos vähitellen muun taikinan sekaan.

Kaada puolet taikinasta irtopohjavuoan pohjalle, lisää 1 dl puolukoita, sitten loppu taikina ja puolukat päälle. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 20 - 30 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin ruskea ja irtoaa hieman vuoan reunoista.

Tarjoile esimerkiksi kauravaniljakastikkeen tai kauravaniljajäätelön kanssa.Kookosöljyä, spelttiä ja tattaria puolukkapiirakkaan. Kuva: Riitta Perälä

Linkit:

 • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

  Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

  Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

 • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

  Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka

 • Jos joku asia suomalaisia yhdistää, niin se on ehdottomasti kahvihetki

  Rakkaalla kahvihetkellä on monta erilaista nimeä.

  Ihmiset juovat tätä nykyä Suomessakin monia erilaisia, usein vieraskielisiä nimillä kutsuttavia kahveja, mutta itse kahvihetki on ainakin monille Aristoteleen kantapään facebook- ryhmän jäsenistä perisuomalainen. Päiväkahviseuraa kukaan enää lehti-ilmoituksella tuskin itselleen etsii, mutta päiväkahvit on kyllä selvästi monelle yhtä kuin päivän ykköshetki .

 • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

  Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

  Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

 • Makupaloissa tehtiin ruokaa hauskasti ja helposti

  Janne Pekkala ja Timo Nykyri kokkasivat arkeen ja juhlaan.

  Makupalat-ohjelmassa ammattikokki Janne Pekkala ja toimittaja Timo Nykyri valmistivat konstailematonta kotiruokaa. Kansansuosioon nousseessa tv-ohjelmassa kokattiin myös juhlahetkiin Juhlamakupaloissa.

 • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

  Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

 • Kioski FOOD: Tofu bowl -resepti

  Kioskin uuden ruokakanavan FOODin ensimmäinen resepti.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanava Youtubessa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo.17.00! Ensimmäisessä lähetyksessä valmistui herkullinen Tofu Bowl.

 • Alexandran kasvisopas

  Luonnon tarjoamat vitamiinit ja mineraalit.

  Alexandra kirjoittaa lyhyesti siitä, mitä vitamiineja ja mineraaleja tärkeimmät kasviksemme ja yrttimme sisältävät. Opimme myös, mitkä kasvit auttavat mihinkin vaivaan ja mitä tunnettuja ja yllättäviä vaikutuksia niillä voi olla meille ja ympäristöllemme.